Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DTM

DTM: Huisman en Albers testen DTM-Mercedes in Jarama

Samen met de andere Mercedes-Benz-fabriekscoureurs nam DTM-rijder Patrick Huisman afgelopen week deel aan een trainingssessie bij de Oostenrijkse fitnessgoeroe Toni Mathis in Vorarlberg. Deze week test Huisman voor de eerste keer met de Mercedes-Benz CLK DTM-bolide op het circuit van Jarama in Spanje. Het is de bedoeling dat ook Christijan Albers tijdens deze test in actie komt.

Tekst: René de Boer

De trainingsweek was heel goed , meldt Huisman, die tijdens het skiën wel twee gekneusde ribben opliep. Hij verwacht echter wel te kunnen rijden. Ik was niet de enige die tijdens het skiën onderuit ging. Markus Winkelhock, de door Mercedes gesteunde Formule 3-rijder, heeft vier ribben gebroken. Bij mij valt het allemaal dus nog wel mee.  Het trainingsprogramma bestond uit dagelijkse gymnastiek- en fitness-oefeningen, skitochten, duurlopen en de beklimming van een berg op sneeuwschoenen. Met name dat laatste was volgens Huisman een zware beproeving: We moesten 900 hoogtemeters overbruggen. Dwars over skipistes, door sneeuwvelden, dan word je echt helemaal gek. Twee uur klimmen naar de top van de berg. Maar het geeft wel een goed gevoel als het lukt. 

Huisman is tevreden over de onderlinge sfeer tussen de Mercedes-coureurs. De stemming was heel goed en ondanks dat ik een nieuwkomer ben, voel ik me goed thuis in de groep. Dat gaat gelukkig prima.  Naast Huisman testen ook zijn teamgenoot Bernd Mayländer, alsmede Bernd Schneider, Uwe Alzen en Marcel Fässler deze week in Jarama. Tijdens de test worden twee nieuwe auto s volgens de 2001-specificaties en een CLK van vorig jaar gebruikt. Christijan Albers vertrekt morgen (maandag) naar Spanje, maar weet nog niet precies wanneer hij rijdt. Ook kan hij niet zeggen of DTM een serieuze optie voor hem is. Ik moet het allemaal maar afwachten , zegt hij, vaag en ontwijkend als altijd.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet