Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DTM

DTM: Team Abt Sportsline kiest voor de jeugd

Enigszins verrassend maakte Team Abt Sportsline bekend dat het twee jonge rijders heeft vastgelegd voor de komende DTM. Naast Christian Abt en Laurent Aiello zullen de Duitse junior Martin Tomczyk (19) en de Zweed Matthias Ekström (22) elk een Abt-Audi TT-R besturen. Tomczyk is daarnaast als junior-rijder opgenomen in het sportwagenteam van Audi.

Tekst: René de Boer

Martin Tomczyk, wiens vader sportpresident van de Duitse ADAC is en een hoge functie binnen de FIA bekleedt, kwam vorig jaar uit in het Duits Formule 3-kampioenschap. Zijn beste resultaat voor het KMS-team was een vierde plaats. "De trend in de DTM gaat meer in de richting van jonge rijders, vandaar dat we Tomczyk een kans willen geven", verklaarde teambaas Hans-Jürgen Abt tegenover FAST COMPANY tijdens de Hahnenkamm-skiafdaling in Kitzbühel.

Matthias Ekström kwam de afgelopen twee seizoenen met een Abt-Audi A4 quattro uit in het Zweeds toerwagenkampioenschap. In 1999 behaalde hij daar de titel en reed hij ook een gastrace in de Duitse STW-serie. "Van de Duitse circuits ken ik alleen Oschersleben, maar ik kijk er erg naar uit om in de DTM te kunnen rijden", aldus de Zweed. Kris Nissen zal waarschijnlijk nog twee races rijden, wanneer Laurent Aiello voor Audi in Le Mans actief is.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet