Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DTM

DTM: Uwe Alzen naar Mercedes-Benz!

Wat velen reeds lang vermoedden, werd dinsdagmiddag bevestigd door teammanager Hans Jürgen Matheis van het Mercedes-Benz-fabrieksteam HWA: Uwe Alzen rijdt komend seizoen voor Mercedes in de Deutsche Tourenwagen Masters (DTM). De 33-jarige coureur was de afgelopen vijf jaar als fabrieksrijder actief voor Opel in ITC, STW en DTM, maar aan de samenwerking met het merk uit Rüsselsheim kwam afgelopen najaar een einde. In de DTM-finale op Hockenheim kwam het tot een botsing tussen Alzen en zijn Opel-merkgenoot Manuel Reuter, waarna Opel het contract opzegde.

Tekst: René de Boer
Foto: Rebocar Automotive Productions

alzenoud"Als Alzen niet meer in de DTM zou rijden, zou het kampioenschap een persoonlijkheid missen", aldus HWA-teammanager Matheis. "Bovendien komt Uwe tenslotte uit onze eigen jeugdopleiding." Dat laatste klopt weliswaar niet helemaal, maar feit is dat Uwe Alzen ook in 1995 (zie foto in Donington) al met een Mercedes in de toenmalige DTM en ITC uitkwam. In dat jaar reed hij met een privé ingeschreven C-klasse van het Persson-team. Teammanager daar was toen Olaf Manthey, zoals bekend nu de man achter het Eschmann-team waarvan Patrick Huisman deel uitmaakt.

Een woordvoerder van Mercedes wilde het vastleggen van Alzen nog niet bevestigen, "maar we ontkennen het ook niet", luidde het commentaar vanuit Stuttgart. Over de exacte samenstelling van de teams wordt nog geen mededeling gedaan, maar het is een veilige aanname dat Uwe Alzen met een van de twee zwarte Warsteiner-HWA-auto's zal rijden, naast de Zwitser Marcel Fässler. De zilvergrijze D2-HWA-bolides zijn voor regerend kampioen Bernd Schneider en de Schot Peter Dumbreck.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet