Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DTM

DTM: Yves Olivier met Opel in DTM

Nadat coureurs uit de Benelux eerder al hun stempel op het Duits Formule 3-kampioenschap drukten, lijkt nu ook de inbreng in de DTM steeds groter te worden. Patrick Huisman was al zeker van een zitje bij Mercedes-Benz, maar nu meldt het geruchtencircuit in Duitsland dat ook Yves Olivier dit jaar in de DTM van start gaat. Uit betrouwbare bron vernam Autosport.nl dat de Belgische coureur rond is met het Opel Euroteam. Een definitieve bevestiging wordt op korte termijn verwacht.

Tekst: René de Boer

Begin december al verklaarde Opel-sportdirecteur Volker Strycek dat er bij zijn merk interesse bestond in Belgische coureurs. "Het is belangrijk dat we rijders aan de start hebben uit de landen waar we ook racen", zei Strycek toen. Op dat moment echter stond er nog een DTM-race in Zolder op het programma. Deze is zoals bekend inmiddels geschrapt, maar uiteindelijk heeft Olivier toch een plaats in de DTM kunnen bemachtigen. De rijder uit het Belgische Roeselare nam met JB Motorsport tussen 1996 en 1999 vier jaar lang deel aan het Duits Formule 3-kampioenschap en kent dus alle circuits, met uitzondering van de nieuwe EuroSpeedway Lausitz. Olivier boekte in 69 Formule 3-races een overwinning en behaalde drie pole positions. Afgelopen seizoen kwam hij voor het Witmeur Team KTR uit in het Formule 3000-kampioenschap met als beste resultaat een zevende plaats op de Nürburgring.

Fabrieksrijders Manuel Reuter, Joachim Winkelhock, Timo Scheider en junior Steffen Schultz waren tot nu toe de enige coureurs die bij Opel vaststonden. Ook is er tot op de dag van vandaag geen officiële mededeling omtrent de teams bij het merk uit Rüsselsheim. Naast het vaste fabrieksteam Holzer gaan naar alle waarschijnlijkheid Phoenix en het Italiaanse Euroteam door. Omtrent de positie van Irmscher bestaat geen enkele duidelijkheid. Insiders nemen echter aan dat afgezien van de vier genoemde fabrieksrijders alle andere coureurs geld mee moeten nemen om met een Opel aan de start te kunnen verschijnen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet