Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DTM

DTM: DTM-nieuws in het kort

- Alle DTM-coureurs testten deze week twee dagen op de nieuwe EuroSpeedway Lausitz, waar volgende week de zesde ronde van het kampioenschap plaatsvindt. Mercedes-rijder Bernd Schneider was het snelste, voor Opel-coureur Uwe Alzen. "Het asfalt is echter nog zo nieuw, dat het nog verre van optimaal is", meldde Alzen. Alle rijders waren onder de indruk van het gigantische complex, dat afgelopen weekeinde officieel werd geopend en gebouwd is naar de maatstaven van Amerikaanse speedways.

- Voor het eerst zijn volgende week beide DTM-races live op televisie te zien. Het tweede Duitse televisiekanaal, ZDF, verzorgt op zondagmiddag de uitzending van beide races vanaf de EuroSpeedway Lausitz.

- Volgens het Britse automagazine Evo is de dit najaar te introduceren sportcoupé op basis van de nieuwe Mercedes-Benz C-klasse ook het uitgangspunt voor de DTM-wedstrijdauto van volgend jaar. Het maandblad speculeert zelfs over een speciale wedstrijdversie van een nieuw te introduceren, supersterke dieselmotor. Lijkt ons echter zeer onwaarschijnlijk.

- Er is nog geen duidelijkheid over de vraag of BMW nu wel of niet in de DTM stapt, maar als we de voortekenen mogen geloven, zijn de kansen op een positieve beslissing uiterst gering. Autosport.nl sprak deze week in München met Gerhard Berger en Dr. Mario Theissen, de beide sportdirecteuren van het Beierse merk. Beiden gaven ze te kennen dat de DTM in hun optiek nog teveel een nationale (lees: Duitse) aangelegenheid is. "Eerst zou het DTM-reglement in meer landen moeten worden toegepast", zei oud-F1-coureur Berger.

Tekst: René de Boer
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet