Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DTM

DTM: DTM-première valt in het water

Het eerste optreden van de DTM (Deutsche Tourenwagen Masters) op de splinternieuwe EuroSpeedway Lausitz is letterlijk in het water gevallen. Stromende regen noopte wedstrijdleider Roland Bruynseraede om het evenement geheel af te blazen. Eerder op de middag hadden de DTM-rijders acht ronden in wandeltempo achter de safety-car afgelegd. "Racen was echter niet verantwoord. Er was zoveel aquaplaning, dat het risico eenvoudig te groot was", aldus de Belg.

Tekst: René de Boer

Tijdens de safety-car-ronden stond Bruynseraede in voortdurend contact met Mercedes-coureur Bernd Schneider en Opel-coryfee Manuel Reuter. Zij informeerden hem over de stand van zaken op de drijfnatte baan. Beiden waren van mening dat er niet geracet kon worden. Ook Opel-sportdirecteur Volker Strycek en zijn Mercedes-collega Norbert Haug stonden achter de beslissing om niet te racen. Hetzelfde gold voor Hans-Jürgen Abt, teambaas van het Abt-Audi-team. "De veiligheid van onze rijders staat te allen tijde voorop", verklaarde oud-coureur Strycek.

Bernd Schneider, leider in de tussenstand van de DTM en gisteren absoluut dominant in de kwalificatietraining met een tijd die ruim een halve seconde onder die van de concurrentie lag, gaf te kennen: "Natuurlijk willen we als coureurs allemaal graag racen. Zeker hier, waar we voor de eerste keer te gast zijn. De toeschouwers hebben dit niet verdiend, maar het was gewoon niet te doen." De afkeurende fluitconcerten vanaf de tribune waren inderdaad niet van de lucht. "Maar iedereen die een beetje nadenkt begrijpt dat dit de enige juiste beslissing is", zei Mercedes-sportchef Norbert Haug. De volgende races voor de DTM vinden plaats op 24 september op het circuit van Oschersleben.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet