Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Mercedes favoriet in 1998

MERCEDES

Het meest gesloten team was zonder twijfel McLaren, waar alle deuren constant hermetisch dicht bleven en er een haag van monteurs rond de ingang van de pitbox stond als de auto eruit reed. Het team uit Woking wordt inmiddels door iedereen als favoriet voor het komende seizoen beschouwd, niet in de laatste plaats dankzij de nieuwe Mercedes-motor, die 45 kilo lichter is dan het vorige model. Ook de wissel van Goodyear naar Bridgestone lijkt het team geen windeieren te hebben gelegd. Niettemin mag er aan de resultaten van de tests, hoe interessant ook, niet al teveel waarde worden gehecht. De harde racepraktijk blijkt immers ieder jaar toch weer anders, en alleen de wedstrijdresultaten tellen.

Tekst en foto's: René de Boer

PRESENTA

West McLaren-Mercedes, stelde in aanwezigheid van zo'n driehonderd gasten de nieuwe MP4/13 voor in de zilvergrijzen uitmonstering zoals de auto dit seizoen op de circuits te zien zal zijn.

McLaren wil geen favoriet zijn
McLaren, pardon, West McLaren-Mercedes, stelde in aanwezigheid van zo'n driehonderd gasten de nieuwe MP4/13 voor in de zilvergrijzen uitmonstering zoals de auto dit seizoen op de circuits te zien zal zijn. Eigenlijk was het de tweede presentatie, want eerder deze maand werd de auto al in het traditionele McLaren-oranje getoond aan de vakpers in de fabriek in Woking. Ditmaal echter niet, zoals vorig jaar, een gala in het Alexandra Palace.HAUG
Geen Spice Girls, geen Jamiroquai, maar Ron Dennis en Norbert Haug, die bezwoeren dat er toch vooral niet al teveel van het team moet worden verwacht. 'Het is autosport, en daar kan van alles gebeuren.' Ja, ja. De alom aanwezige glimlach op de gezichten verraadt dat men eigenlijk nauwelijks aan komend succes twijfelt. We zullen het zien.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet