Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
FIA F3000

Formule 3000 seizoen Albers start op Imola

Christijan Albers begint volgende week zaterdag 8 april op het Italiaanse circuit van Imola aan zijn Europees Formule 3000 seizoen. Na de Formule 1 is de Formule 3000 de belangrijkste formulewagenklasse en veelal een opstap naar de eredivisie van de autosport. De Gooise coureur komt uit voor het European Arrows Formule 3000 van teameigenaar Paul Stoddart. Het team werkt nauw samen met de Formule 1 renstal van Arrows. De serie bestaat uit tien wedstrijden welke tijdens Formule 1-weekeinden worden verreden.

De afgelopen maanden heeft Albers (20) uitvoerig getest op diverse circuits in Spanje en Imola (Italië). Vooral tijdens de laatste test, verleden week woensdag en donderdag op het circuit van Silverstone bleek de F3000-debutant een behoorlijke progressie te hebben gemaakt: hij realiseerde een zesde tijd. Teameigenaar Stoddart: "Silverstone was een bemoedigende test voor het team. Vooral de zesde plaats van Christijan werkt erg stimulerend."

Ook Albers was tevreden. "Het was een echt goede test. Gewoonlijk kost het me een tijdje om een circuit te leren kennen waar ik nog nooit gereden heb, maar nu ging het direct goed, terwijl alles met het team klopte. Ik had nog wel wat sneller willen zijn met m'n tijd maar uiteindelijk ben ik best tevreden." Albers reed de eerste dag naar een twaalfde positie van de totaal dertig rijders en realiseerde een dag later de zesde tijd algemeen. Gevraagd naar zijn verwachtingen dit seizoen, vertelde Albers: Het is een erg moeilijk kampioenschap met dertig coureurs. Velen hebben al meerdere jaren ervaring in de Formule 3000. Voor mij is het de eerste keer. Daar komt nog bij dat de rondetijden erg dicht bij elkaar liggen. Nou, dan moet het tijdens de kwalificaties, waarvoor je overigens maar twee keer dertig minuten hebt, wel direct kloppen. Daarbij komt dat ik nog moeten wennen aan de raceafstand. In de Formule 3 rij je zo'n dertig minuten. In de Formule 3000 is het langer dan een uur. Maar ik heb er echt zin in en zal alles uit de kast rijden om een zo goed mogelijk resultaat te halen. Een podiumplaats zou al een geweldige overwinning zijn dit seizoen", besloot de Duits Formule 3-kampioen van verleden jaar.

Formule 3000 kalender:
8 april Imola (Ita);
22 april Silverstone (GB);
6 mei Barcelona (Spa);
20 mei Nürburgring (Dui);
3 juni Monaco;
1 juli Magny-Cours (Fra);
15 juli A1-Ring (Oos);
29 juli Hockenheimring (Dui);
12 aug Hungaroring (Hon);
26 aug Spa-Francorchamps (Bel).
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet