Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
FIA F3000

F3000: Tweede overwinning voor Jason Watt op Nürburgring

Op de Nürburgring boekte de Deen Jason Watt zijn tweede overwinning van het seizoen, na het eerdere succes in Spa. Watt reed dit jaar voor het derde achtereenvolgende seizoen in de klasse en wist tot dusver telkens een race per jaar te winnen. De SuperNova-coureur droeg zijn overwinning op aan de twee weken geleden verongelukte Uruguayaan Gonzalo Rodriguez.

"Hier had hij ons zeker verslagen, want op de Nürburgring was hij altijd bijzonder snel", aldus Watt. Nick Heidfeld, die al kampioen was, slaagde er niet in om met een achtste F3000-zege een nieuw record in de klasse te vestigen. Achter winnaar Watt eindigde de Duitser in zijn laatste Formule 3000-race als tweede.

Na de laatste race op de Nürburgring werd bekend, welke teams volgend jaar aan het FIA Formula 3000 Championship mogen deelnemen. Zoals bekend ontstond er dit seizoen een chaotische situatie, doordat veel meer coureurs en teams zich inschreven dan de FIA had verwacht. De kwalificatie op donderdag betekende voor velen de genadeslag: er zijn coureurs, zoals de Rus Viktor Maslov, die zich het hele seizoen niet hebben gekwalificeerd!

Tot de geselecteerden voor het jaar 2000 behoren de volgende teams: West Competition, SuperNova, Petrobras Junior Team, Astromega, Gauloises Junior Team, Kid Jensen Racing, ORECA, Nordic Racing, DAMS, Witmeur KTR, Draco, Fortec, WRT Fina en European Formula Racing. Onder de teams die het niet hebben gered is het Red Bull Junior Team van Dr. Helmut Marko, waarvoor onlangs Christijan Albers testte. Ook Monaco Motorsport, GP Racing, Lukoil Arden, Coloni en Durango haalden de 'cut' niet.

Eindstand 1999:
1. Nick Heidfeld (Germany) West Competition Team - 59
2. Jason Watt (Denmark) SuperNova Racing - 30
3. Gonzalo Rodríguez (Uruguay) Team Astromega - 27
4. Stéphane Sarrazin (France) Gauloises Formula - 22
5. Bruno Junqueira (Brazil) Den Blå Avis/Petrobras Junior Team - 20
5. Nicolas Minassian (France) Kid Jensen Racing - 20
7. Soheil Ayari (France) Cica Team Oreca - 15
8. Max Wilson (Brazil) Den Blå Avis/Petrobras Junior Team - 14
9. David Saelens (Belgium) SuperNova Racing - 8
10. Kevin McGarrity (United Kingdom) Nordic Racing  - 6

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet