Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
FIA F3000

Jerez de la Frontera: Albers tevreden over F3000-test

Autocoureur Christijan Albers heeft op het Zuid-Spaanse circuit van Jerez de la Frontera een succesvolle test afgelegd voor het Formula 3000-team van West Competition. De Nederlander reed maar liefst 377 km voor het juniorteam van McLaren-Mercedes. Naast Albers reden voor het satelliet-team van Formule 1-baas Ron Dennis de Franse rijders Stephane Sarrazin en Franck Montagny.

"Het was een heel goede test", aldus Albers. "Het was uniek dat slechts drie rijders werden getest voor het volgend seizoen. De plaats van Sarrazin lijkt nagenoeg zeker, terwijl de tweede plek later wordt ingevuld. Beide Fransen hebben al de nodige F3000 ervaring. Voor mij was het de eerste keer dat ik op Jerez reed en de tweede maal dat ik in een Formule 3000 bolide zat. Het ging erg goed. Ik heb de indruk dat het team tevreden over mij is. Ze zeggen daar niet zoveel over, maar gezien het feit dat ik zoveel kilometers mocht rijden, zegt eigenlijk wel genoeg. De test is mede tot stand gekomen op initiatief van Norbert Haug van Mercedes. Anderhalve week geleden heb ik daar een gesprek gehad, in de eerste instantie over de nieuwe toerwagenklasse (DTM 2000-red.) die volgend jaar in Duitsland van start gaat. Ik heb de heer Haug toen uitgelegd dat mijn voorkeur naar de F3000 uitgaat."

Dat Albers een gewild coureur is blijkt uit het feit dat het F3000 team van Red Bull Junior, waar hij twee maanden gelden al succesvol testte hem wederom heeft uitgenodigd voor een test op het circuit nabij Barcelona. Het Astromega team heeft Albers ook al hoog op de lijst staan. Daar heeft hij al een stoeltje gepast. Of hij voor beide teams in actie komt is echter nog de vraag. "West Competition heeft vanzelfsprekend mijn grootste voorkeur. Vooral gezien het feit dat de link naar de Formule 1 daar wel heel kort is", zei de 20-jarige Albers.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet