Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
STW-Meisterschaft

Audi verlaat STW-kampioenschap

De Duitse STW-Meisterschaft begint opmerkelijke parallellen te vertonen met het bekende verhaal van de tien kleine negertjes: na Nissan, Peugeot en BMW maakte nu ook Audi bekend, een punt te hebben gezet achter de deelname aan het kampioenschap.

audi'We concentreren ons volledig op de deelname aan de 24 Uur van Le Mans met ons prototype R8', verklaarde Audi Sport-directeur Dr. Wolfgang Ullrich. Hij uitte meerdere malen zijn ongenoegen over het verbod van de quattro-vierwielaandrijving en Audi's vijfkleppentechniek in de Super Touring-klasse. 'Daardoor is deze categorie voor ons niet interessant meer', zei hij. Opmerkelijk genoeg beschikt het nieuwe R8-prototype noch over vierwielaandrijving, noch over een motor met vijfkleppentechniek...

Sinds het begin van de STW-serie in 1994 behoorde Audi tot de vaste deelnemers in deze klasse. In het eerste jaar werd nog gereden met de Audi 80, daarna volgde de A4, waarmee Emanuele Pirro in 1996 de Duitse titel won. Het afgelopen seizoen werden de auto's ingezet door het Abt Sportsline Team.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet