Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule Opel

EFDA Winterseries: Zeer snelle tijden Thomas Scheckter

Thomas Scheckter, de jongste zoon van Jody Scheckter, heeft tijdens de race voor de EFDA Winterseries afgelopen zondag zijn visitekaartje afgegeven. Op het Engelse Donington noteerde de coureur van het in Haarlem gevestigde AR Motorsport de snelste trainingstijd, de snelste ronde ooit met een Formule Opel op Donington gereden en de snelste raceronde. Het enige dat ontbrak was een goed resultaat in de race.

De 18-jarige Scheckter reed tijdens de kwalificatietraining voor het eerst met zijn Formule Opel op een droge baan. AR Motorsport had op Donington de afstelling echter perfect voor elkaar (net als eerder dit jaar tijdens de race voor de Euroseries) en Scheckter vloog over het asfalt. Uiteindelijk zette hij een tijd van 1:09.215 op de klokken. Hij was daarmee ruim 4/10e sneller dan de Engelsman Darren Malkin. Een goede prestatie, zeker omdat Malkin al een seizoen Euroseries achter de rug heeft en in die competitie sterk presteerde. Overigens waren de snelste zes rondes van Scheckter allemaal goed geweest voor Pole Position. Scheckter en AR Motorsport waren in de training dus oppermachtig.

In de race reed Thomas ook de snelste ronde. De finish zag hij helaas niet, hij spinde van de baan toen hij in in gevecht was om de leiding met Darren Malkin. Desondanks was AR Motorsport's Ronald Heiligers zeer tevreden. 'Thomas heeft laten zien hoe snel hij is. Hij moet nog veel leren maar wat hij in Donington heeft gedaan was indrukwekkend. Hij benadert de racerij op een volwassen manier en heeft veel interesse in de techniek. Dat zijn zaken die ik erg belangrijk vind. Thomas is zeker een kandidaat om in '99 bij ons te rijden. Dat is echter nog niet zeker. Al was het maar omdat we tijdens de race van 7 november op Hockenheim één of meerdere andere rijders ook een kans willen geven.'
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet