Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
TCR Series

WTCR: Honda's voor All-inkl.com-Münnich Motorsport en Boutsen Ginion Racing in FIA WTCR

180209 WTCR Honda
De nieuwe Honda Civic TCR, ontwikkeld door JAS Motorsport

Het Duitse All-inkl.com-Münnich Motorsport en het Belgische team Boutsen Ginion Racing komen dit seizoen in actie met de nieuwe Honda Civic TCR in het FIA WTCR. De eerste twee rijders die vaststaan, zijn de Argentijn Esteban Guerrieri bij het team van René Münnich en de Portugese routinier Tiago Monteiro bij het Boutsen Ginion-team. Monteiro was de afgelopen jaren al als fabrieksrijder voor Honda actief in het FIA WTCC, terwijl Guerrieri ervaringen met het Honda-fabrieksteam JAS Motorsport opdeed toen hij Monteiro afgelopen seizoen een aantal weekeinden verving vanwege de blessures van de Portugees na een zware testcrash in Barcelona.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

De nieuwe Honda Civic TCR, die is ontwikkeld en gebouwd door JAS Motorsport, beleefde medio vorige maand zijn wedstrijddebuut tijdens de Hankook 24H DUBAI. All-inkl.com-Münnich Motorsport en Boutsen Ginion Racing hebben volgens een persbericht van Honda 'meerdere exemplaren' van de nieuwe auto besteld voor deelname aan de dit jaar nieuwe FIA WTCR.

Voor Tiago Monteiro, die inmiddels weer is hersteld van zijn blessures, is de TCR-racerij met Honda niet nieuw, want hij won met Boutsen Ginion Racing ook al races in de TCR Benelux. Het Belgische team behaalde met Honda successen in de TCR Benelux, ondermeer in de vorm van de kampioenstitels door Stéphane Lémeret in 2016 en Benjamin Lessenes afgelopen jaar, toen hij tevens de juniortitel won. All-inkl.com-Münnich Motorsport nam eerder met een Honda Civic deel aan de FIA European Touring Car Cup.

Andere coureurs worden binnen afzienbare tijd bekendgemaakt, waarbij Tom Coronel als een serieuze kandidaat geldt voor de tweede auto bij Boutsen Ginion Racing, waarmee hij vorig jaar ook al races reed.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet