Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Alonso doet shake-down met McLaren MP4-22

Formule 1 wereldkampioen Fernando Alonso heeft zijn eerste shake down met de McLaren MP4-22 op het circuit van Valencia gemaakt.

tekst Willem J. Staat

 Alonso McLaren MP4-22
Na al die jaren Renault is het toch wel even wennen, Alonso met McLaren. Voor de gelegenheid heeft de Spanjaard zich ook een ander helmdesign laten aanmeten. Foto: Mercedes Benz

Eerste McLaren shake-down Alonso
Fernando deed vandaag zijn eerste shake-down met de McLaren MP4-22 op het circuit Ricardo Tormo in Valencia. Het team voerde wat systeemchecks uit, voordat men volgende week aan het serieuze werk begint. Behalve een klein olielek waren er niet echt serieuze problemen.

Fernando Alonso: "Ik ben erg blij met de shake-down van vandaag. Het belangrijkste was hoe de auto aanvoelde. Ik had de MP4-21 voor één dag gereden, maar er waren geen echte verrassingen. Het heeft dezelfde filosofie en ik voelde mij op mijn gemak in de auto. De samenwerking met het team is erg positief en ik voel dat de sfeer erg enthousiast is. Iedereen is er erg op gefocust om de auto goed op het nieuwe seizoen voor te bereiden. Vandaag was slechts een shake-down waardoor er slechts beperkt gereden kon worden. Wij werken op een erg geconcentreerde manier en aan elk detail van de auto wordt aandacht besteed. Ik heb aan vandaag een goed gevoel overgehouden en de volgende testweken moeten de vruchten gaan afwerpen."

Tijden
1. Fernando Alonso McLaren Mercedes MP4-22 1.12.050 59 ronden
2.Nick Heidfeld BMW Sauber F1.07 1.12.150 39 ronden
3.Sebastien Vettel BMW Sauber F1.07 12.563 111 ronden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet