Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
24H Series

24H Series: FIA World Motorsport Council keurt Creventic Series 2018 goed, auto’s en materiaal onderweg naar Dubai

Impression

Tijdens de meest recente bijeenkomst in Parijs eerder deze maand heeft de FIA World Motorsport Council de reglementen van de Creventic Series 2018 en de kalenders van de diverse series voor het komende seizoen goedgekeurd. Daarmee breschikken de 24H GT Series, de 24H TCE Series en de 24H Proto Series ook in 2018 over de status van 'FIA International Series'. Ondertussen zijn de containers met de raceauto's en materiaal voor de Hankook 3x3H Dubai (5-7 januari 2018) en de Hankook 24H Dubai (10-13 januari 2018) per schip onderweg naar de Verenigde Arabische Emiraten.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

Finish 24H DUBAI 2017 800pix


De verwachtingen stijgen voor de opening van het seizoen 2018 op Dubai Autodrome. "Eerder deze maand werden containers vanuit verschillende havens over de hele wereld verscheept", vertelt Daphne Gengler, manager logistiek van Creventic. "Sommige teams hadden besloten, na afloop van onze race van vorige maand aldaar hun auto's en materiaal vanaf het Circuit Of The Americas in Austin, Texas, te laten verzenden. In totaal werden er 18 containers rechtstreeks van daar uit naar Dubai gestuurd. Twee containers werden er verstuurd vanuit de havens van Nagoya en Yokohama in Japan, terwijl de rest, in totaal 52 containers, vanuit verschillende havens in Europa werden verzonden. Het merendeel vanuit Rotterdam, maar we hadden ook transporten vanuit de havens van Århus in Denemarken, Gøteborg in Zweden, London Gateway in Groot-Brittannië, Genua in Italië en de Franse havens van Le Havre en Fos-sur-Mer.

Loading 800pix

De containers komen aan in de haven van Jebel Ali in de Verenigde Arabische Emiraten en worden dan met vrachtauto's naar Dubai Autodrome vervoerd. Zoals altijd zorgt Creventic voor de volledige logistiek en alle douaneformaliteiten in samenwerking met onze logistiekpartner Eimskip."

Terwijl de meeste auto's en materiaal via zeevracht naar Dubai vervoerd worden, hebben sommige teams voor luchttransport gekozen. Daartoe behoren de teams met de nieuwste GT4-auto's van Audi, BMW en Mercedes-AMG, waarvan de eerste exemplaren pas heel recentelijk aan klantenteams werden uitgeleverd. Dankzij een samenwerking tussen Creventic als promotor van de 24H GT Series powered by Hankook en de SRO Motorsports Group is er volgend jaar voor het eerst een specifieke GT4-klasse in de serie.

Voor de Hankook 24H Dubai zijn er maar liefst 13 GT4-auto's ingeschreven. Ook de TCR-klasse is met 16 auto's bijzonder populair. Een uitgebreide voorbeschouwing voor de Hankook 3x3H DUBAI voor prototypes en de Hankook 24H DUBAI voor GT's, toerwagens en 24H Specials volgt begin januari. Nadere informatie is te vinden via: www.24hseries.com, www.24htceseries.com and www.24hprotoseries.com.

Start 24H DUBAI 2017 800pix

Deelnemerslijst 24H Dubai

Tijdschema 24H Dubai

Impression Proto cars 800pix

Deelnemerslijst 3x3H Dubai

Tijdschema 3x3H Dubai

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet