Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DTM

DTM: Brands Hatch keert terug, Misano nieuw op DTM-kalender 2018, Zandvoort medio juli

2017 DTM Start 1
Van 13-15 juli 2018 komt de DTM wederom naar Zandvoort

De meeste data en locaties waren al bekend nadat de FIA de kalender van het EK Formule 3 gepubliceerd had, en de meeste overige evenementen kon iemand met een beetje inzicht zelf vervolgens ook wel invullen. Maar nu staat de kalender van de DTM voor het seizoen 2018 dan echt vast. Positief: voor het eerst sinds 2014 staan er weer tien in plaats van negen evenementen op het programma, zoals gebruikelijk weer met twee races per weekeinde. Dat de DTM terugkeert naar Zandvoort (13-15 juli) is niet echt nieuws, maar zeker ook positief. Met het World Circuit Marco Simoncelli in het Italiaanse Misano Adriatico staat er een circuit op de kalender waar de DTM nog niet eerder in actie kwam. Daarnaast keert de serie na enkele jaren afwezigheid terug naar Brands Hatch, waar echter niet op het korte Indy-circuit, maar op de Grand Prix-variant gereden gaat worden. We verheugen ons nu al op de aanblik van DTM-auto's in Dingle Dell!

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Willem J. Staat, Rebocar

Ondanks dat er andere opties werden overwogen, ondermeer de Salzburgring en Imola, start het DTM-seizoen toch weer gewoon op Hockenheim, zoals dat al sinds 1995 het geval is. Het eerste raceweekeinde van het seizoen staat voor 4 tot en met 6 mei op het programma. Daarna volgt de Lausitzring (18-20 mei), niet langer in combinatie met de ADAC GT Masters, maar als zelfstandig DTM-evenement. Tijdens het eerste weekeinde van juni (1-3 juni) rijdt de DTM op de Hungaroring. Van 22-24 juni is de Norisring in Neurenberg traditioneel een van de hoogtepunten van het seizoen. Zandvoort staat als gemeld van 13-15 juli op het programma, hier eindigt de eerste helft van het seizoen.

171218 DTM BrandsHatch
De DTM keert in 2018 na een afwezigheid van vier jaar terug naar Brands Hatch

Een maand later, op 11 en 12 augustus, wordt er op Brands Hatch gereden, vanwege de geluidsbeperkingen aldaar een tweedaags evenement. Van 24-26 augustus rijdt de DTM voor het eerst op Misano, waar in 1999, nog voor de ombouw, al wel het toenmalige Duitse STW-kampioenschap een keer in actie kwam. De Nürburgring is van 7-9 september de locatie voor het achtste raceweekeinde van het seizoen. Daarna volgt nog de Red Bull Ring in het Oostenrijkse Spielberg van 21-23 september, waarna Hockenheim van 12-14 oktober ook weer de locatie is voor de finale.

De kalender op een rij:
4-6 mei Hockenheim (D)
18-20 mei Lausitzring (D)
1-3 juni Hungaroring (H)
22-24 juni Norisring (D)
13-15 juli Zandvoort (NL)
11-12 augustus Brands Hatch (GB)
24-26 augustus Misano (I)
7-9 september Nürburgring (D)
21-23 september Red Bull Ring (A)
12-14 oktober Hockenheim (D)
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet