Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Presentaties van Toyota, Ferrari en McLaren

De nieuwe Formule 1 McLaren werd vanmiddag in aanwezigheid van ruim 100.000 toeschouwers in het openbaar in Valencia gepresenteerd.

tekst Willem J. Staat

 Mercedes MP4-22
De nieuwe McLaren MP4-22 werd in Valencia gepresenteerd. Foto: Daimler Benz.

McLaren stelt MP4-22 voor
McLaren stelde vanmiddag in aanwezigheid van ruim 100.000 mensen de MP4-22 voor. De auto werd officieel door Fernando Alonso, Lewis Hamilton, Gary Paffett en Pedro de La Rosa onthuld. Daarna reden Alonso en Hamilton enkele rondjes rondom het Kunst-en Wetenschapscentrum "Ciudad de las Artes y de las Ciencas" met het oude model. De shakedown van de nieuwe McLaren MP4-22 begint op 17 januari aanstaande eveneens in Valencia.

 Massa 2997
Felipe Massa onderwierp de nieuwe Ferrari F2007 aan zijn eerste shake-down. Foto: Ferrari

Ferrari onderging reeds shake-down
Felipe Massa onderwierp de nieuwe Ferrari F2007 vandaag aan zijn eerste shakedown op Fiorano, nadat de auto gisteren officieel aan de pers was voorgesteld. De van McLaren overgestapte Kimi Räikkönen komt aanstaande zondag op Fiorano in actie. Ferrari president Luca di Montezemolo onthulde dat "Michael Schumacher de nieuwe Ferrari op korte termijn zal testen. Daar ken ik hem te goed voor", zei hij veelbetekenend op de Italiaanse televisie.

 Toyota F107
De Toyota F107 werd afgelopen vrijdag gepresenteerd. Foto: Toyota.

Toyota wil winnen
Toyota teambaas Tsutomo Tomita verklaarde bij de perspresentatie van de Toyota F107 dat men in 2007 eindelijk wil winnen. "Maar dat wilden we in 2006 ook al", aldus Tomita. Bij Toyota is men vastberaden om te scoren. Zo hebben ze een nieuwe startautomaat ontwikkeld en is de motor iets verder naar voren verplaatst, zodat er zonder krachtonderbreking kan worden geschakeld. De monocoque van de TF107 is iets verhoogd en ook aan de aerodynamica heeft men bij Toyota veel aandacht besteed.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet