Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ACNN

ACNN: 750 KM van Assen een winter endurance voor diehards

start-750-km

Afgelopen zondag werd op het TT circuit Assen de 750 KM van Assen verreden. Deze door de ACNN georganiseerde endurance race had alle elementen van een winter endurance. Een tegenvaller was dat een aantal deelnemers die zich aangemeld hadden het ter elfder uren af lieten weten vanwege de slechte weersverwachting.


Tekst: Henk Hali
Foto's: PR

Uiteindelijk stonden er 18 auto aan de start. Een start die in verband met de slechte weersverwachting een half uur werd vervroegd. Het werd een race voor de echte volhouders uit de autosport. In steeds verslechterende weersomstandigheden werd er op de scherpst van de snede gestreden. Opvallend was de stemming in de paddock, het fanatisme bij niet alleen de coureurs maar ook bij de pitscrews was opvallend positief.

snert-ronde-ACNN

De gebruikelijke snertronde door de medewerkers van de ACNN werkte zeker mee aan de goede sfeer van dit evenement. De officials, coureurs, pitscrews en belangstellende genoten van een heerlijk kop erwtensoep met roggenbrood met katenspek.

lubbers-ruitenbeek-euser-2

De race werd gedomineerd door het ervaren team van Cees Lubbers, Arie Ruitenbeek en Cor Euser. Na honderd ronden werden de omstandigheden met veel sneeuw, dat op de baan bleef liggen, zo slecht dat de wedstrijdleider moest besluiten om na 450 KM de race te finishen. Een besluit waar de meeste rijders vrede mee hadden.

lubbers-ruitenbeek-euser-3

De overall overwinning ging naar het team van Cees Lubbers, Arie Ruitenbeek en Cor Euser.

Rijderswissel-tijdens-750-km-van-Assen

Samen met zijn vaste racepartner Simon Knap boenderde de Woerdense BMW-dealer Rob Severs over het gladde circuit van Assen. Hoewel het glibberen, glijden en driften was, reed Severs tijdens de 750 kilometer van Assen naar winst in de dieselklasse.

michael-noah-hermans-2

Opvallend was het optreden van het gelegenheid duo Vader en Zoon , Michael en Noah Hermans. Michael rijdt normaal in de zilhouette cup en Noah in de PTC cup. Voor deze gelegenheid startte het sympathieke fanatieke duo in een Volkswagen golf diesel.

michael-noah-hermans-3

Een tweede plaats was het mooie resultaat voor dit duo. En last but not least 18 auto's aan de start en 18 auto's aan de finish, een opvallende prestatie vooral gezien de barre omstandigheden.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet