Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Porsche Cups

Porsche Cups: Porsche Carrera Cup Deutschland rijdt in 2018 in het voorprogramma van de ADAC GT Masters, inclusief Zandvoort

171201 PCCD Startveld
De Porsche Carrera Cup Deutschland rijdt in 2018 in het voorprogramma van de ADAC GT Masters

Wat we op AUTOSPORT.NL al eerder aankondigden, werd vandaag door Porsche officieel bevestigd: volgend jaar rijdt de Porsche Carrera Cup Deutschland in het voorprogramma van de ADAC GT Masters. Twee evenementen moeten nog aan de kalender worden toegevoegd, zodat de deur naar de DTM nog niet helemaal gesloten is, maar bij alle Duitse wedstrijden plus bij de optredens van de ADAC GT Masters op de Red Bull Ring in het Oostenrijkse Spielberg in juni en op Circuit Zandvoort van 17 t/m 19 augustus is ook de Porsche Carrera Cup erbij. Dat de Porsche Carrera Cup Deutschland niet meer in het DTM-programma rijdt, betekent het einde van een traditie: sinds de beginjaren negentig reed de Cup nagenoeg altijd in het voorprogramma van de serie met het hoogste Duitse predikaat, of dat nu de DTM of het STW-kampioenschap was.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

Dit jaar al was de Porsche-serie twee keer bij de ADAC GT Masters te gast, op de Red Bull Ring en op de Sachsenring, en die kennismaking is blijkbaar goed bevallen, want voor 2018 koos Porsche ervoor om zes evenementen in het kader van de ADAC GT Masters te laten plaatsvinden. De vaste starttijden vormden daarbij ongetwijfeld een sterk argument: op zaterdag vindt de eersre Porsche Carrera Cup-race direct na de eerste ADAC GT Masters-wedstrijd plaats, op zondag komen de Porsche-coureurs direct voor het tweede ADAC GT Masters-optreden in actie. In totaal plant Porsche acht weekeinden van elk twee races, waarvan er zes evenementen in het kader van de ADAC GT Masters verreden worden, beginnend op Oschersleben, medio april, en eindigend op Hockenheim, eind september. De twee overige evenementen staan nog niet vast, maar het zou ons niet verbazen als daarvan in ieder geval het DTM-weekeinde op de Norisring in juni gekozen zou worden.

171016 PCCD Larry
Larry ten Voorde werd het afgelopen seizoen rookie-kampioen

Tevens maakte Porsche bekend, de ondersteuning van jonge talenten in de Porsche Carrera Cup Deutschland aan te passen. Nadat de Porsche-fabrieksjunior Thomas Preining dit jaar in het rookie-klassement van de cup het onderspit delfde tegen onze landgenoot Larry ten Voorde, besloot Porsche nu alle vast ingeschreven rijders te ondersteunen die jonger dan 24 jaar zijn. Daarmee komt ook Larry ten Voorde volgend jaar nog in het genot van deze ondersteuning, want hij wordt in oktober 2018 pas 22 jaar oud. De ondersteuning, die voor maximaal twee jaar geldt, bestaat uit fitnesstests met individuele trainingsprogramma's, mentale training en mediatraining en één gratis set Michelin-banden per raceweekeinde. Daarbij staat Porsche-fabrieksrijder Wolf Henzler de jonge Cup-rijders als rijderscoach met raad en daad terzijde. In totaal strijden de Porsche Carrera Cup-coureurs in 2018 om een prijzengeld van 550.000 Euro.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet