Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Formule 1 debuut Tom Coronel stap dichterbij

Tom Coronel heeft maandag 13 december bij TWR/Arrows in het Britse Leafield zijn eerste Formule 1 stoeltjes geschuimd. Daartoe werd hij uitgenodigd in de werkplaatsen van het Arrows Formule 1 team. Voor de Nederlander is dit een volgende beloftevolle stap in de richting van de hoogste autosportklasse. Tevens heeft men het benodigde radiosysteem al in Toms helm gemonteerd. Een definitieve testdatum volgt, zodra er overeenstemming bestaat tussen Arrows en Weber Management over het optierecht op de Nederlander.

"Tijdens Speed & Design werd duidelijk dat er veel belangstelling bestaat voor het aandelenplan, dat wij daags voor de beurs lanceerden. Wij brengen 40.000 aandelen van 250 gulden uit, om zo een stuk kapitaal te genereren dat nodig is voor het realiseren van de Formule 1 plannen. Die lijken nu ineens weer een stuk dichterbij te komen. Ik heb bij Arrows in de auto gezeten. En dat is toch wel weer aparte ervaring. Met die twee pedalen en de vele functies op het stuurwiel. Daarbij kreeg ik gelijk de nodige instructie over de werking van de verschillende zaken in de cockpit. Zo zul je met deze auto, met je linkervoet moeten remmen. Allemaal nieuwe ervaringen, die je op zon dag opdoet. Walkinshaw verwacht een test binnen twee weken. Met de huidige auto, dus het model van 1999. Dat kan echter niet eerder dan dat er overeenstemming is bereikt tussen Weber Management en Arrows over het eerste optierecht op mij als coureur. Aan dat contract wordt momenteel hard gewerkt. Na die overeenstemming wordt er ook gelijk een definitieve datum voor een test vastgesteld. Ook tijdens dit bezoek heb ik een goede indruk gekregen hoe het er in de werkplaats van dit Formule 1 Team precies aan toe gaat. Alles is er even high-tech. Het is verder heel goed om al die technische mensen eens een keer te ontmoeten. Al met al denk ik dat dit weer een volgende stap richting Formule 1 is. Ik ben en blijf daar ook bijzonder positief over. En hoop binnen twee weken ook daadwerkelijk mijn eerste ronden in een Formule 1 te kunnen rijden", besluit de regerend Formule Nippon kampioen zijn verhaal vanuit Engeland.
Voor Coronel breken dus spannende dagen aan. Aan de andere kant blijken de Nederlandse bedrijven en de fans inmiddels enthousiast te reageren op het gepresenteerde aandelenplan.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet