Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Zandvoort ontvangt Formule 1 testlicentie

Zandvoort, maandag 2 augustus 1999. Het Circuit Park Zandvoort heeft vandaag van de Fédération Internationale de l'Automobile (FIA) de Formule 1 testlicentie ontvangen. FIA gedelegeerde Roland Bruynseraede maakte vandaag zijn laatste inspectieronde over de Zandvoortse racepiste en was vol lof over de gedane inspanning. Mika Salo rijdt a.s. zondag 8 augustus derhalve op een gelicentieerd circuit in zijn Ferrari Formule 1.

Tekst: aangeleverd bericht

Eind juni bezocht FIA's Formule 1-directeur Charles Whiting het Circuit Park Zandvoort en sprak toen van een "Mooi en technisch circuit". Wel dienden er nog een aantal aanvullende veiligheidsmaatregelen te worden doorgevoerd.
Deze werkzaamheden werden de afgelopen maand afgerond, tot volle tevredenheid van de FIA. Zo is Zandvoort het eerste circuit ter wereld waar in de voor de vangrail geplaatste bandenstapels poly-ethyleen buizen zijn geplaatst. Deze absorberen de impact van een uit de baan geraakte racewagen zodanig dat de coureur met zo weinig mogelijk letsel de wagen kan verlaten.

"Met de bouw van het nieuwe circuit in Zandvoort en de daarmee gepaard gaande veiligheidsmaatregelen, heeft de directie van het circuit een zeer goede beurt gemaakt. De door ons opgestelde maatregelen zijn zeer snel en bijzonder goed uitgevoerd. Zandvoort verdient een compliment," aldus Bruynseraede.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet