Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Ford Motor Company samen met Stewart Grand Prix

Het formule 1 team van Stewart is offcieel overgenomen door Ford motor Company. Daarmee ontstaat voor het team een veel sterker concept naar de toekomst. Voor de autofabrikant biedt deze overname een extra mogelijkheid om de dynamiek van het racen in de Formule 1, alsmede de technische ontwikkelingen die daar bij horen, te koppelen aan de consumentenprodukten van het merk. In principe is ford natuurlijk als sinds het eind van de zestiger jaren nauw betrokken bij de racerij in de eredivisie.

Tekst: Jakob Dekker

Neil Ressler, bij Ford verantwoordelijk voor de research en voertuig technologie, alsmede directeur van Stewart Grand Prix over deze jongste ontwikkeling: "Het doel bij Ford is het winnen van races. Door nu een eigen team te kopen en daar de technische mogelijkheden van Ford aan te koppelen verwacht ik dat het Stewart-Ford Team alleen maar meer successen kan boeken. Aanvullend daarop biedt het Formule 1 project ons mogelijkheden om jonge en getalenteerde 'engineers' een extra kans te geven om meer ervaring op velerlei gebied op te doen. En uiteindelijk profiteert daar iedereen van. Zowel het bedrijf, als de klant."

Jackie Stewart over deze nieuwe ontwikkeling: "Ford heeft haar aandeel in de Formule 1 vergroot en dat is voor het team groot nieuws. Om heden ten dage competitief te kunnen zijn in de Formule 1 en winst te boeken moet je beschikken over een financieel en technisch sterke partner. Ford is zo¹n partner!" Na de overname blijft het team ­vooralsnog- zoals het is. Ook blijft het team in Milton Keynes gevestigd.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet