Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Formule 1 terug op Zandvoort

Zondag 5 september rijdt het Winfield Williams Formule 1 Team op het vernieuwde Circuit Park Zandvoort. Tijdens het programma van die ­overigens normaal geplande- racedag zullen de beide coureurs van het team een demonstratie geven. Daarbij heeft de organisatie inmiddels verklaard dat er zowel door Alex Zanardi als door Ralf Schumacher gereden wordt met de auto's van nu. En zonder snelheidsrestricities, zoals dat twee jaar geleden wel gold voor Frentzen en Villeneuve. Een tweede garantie is dat de auto's (behoudens onvoorziene omstandigheden) tenminste 20 ronden zullen rijden.

Tekst: Jakob Dekker

Verder is er rond de demonstratie een programma gepland, waarin de rijders aan het publiek worden voorgesteld. Verder wordt er de nodige internationale mediabelangstelling verwacht. 's Avonds worden er via de satelliet beelden verzonden over de hele wereld. Maar Piet van Kleef verklaarde als woordvoerder van Winfield Racing zeer duidelijk dat het publiek dit keer centraal staat. Tevens willen team en sponsor hiermee een stuk extra steun aan circuitdirekteur Hans Ernst geven, om het Circuit Park Zandvoort weer op de Formule 1 kalender te krijgen. Ernst die overigens zelf meldde dat er komend (Pinkster)weekend een (veiligheids)delegatie van de FIA naar Zandvoort komt om de baan te inspecteren. Daarbij gaat het vooralsnog om een goedkeuring om de baan als trainings faciliteit voor de Formule 1 Teams. Zoals bekend vormt de huidige ligging van Slotemakers Anti-slipschoool nog steeds het grootste probleem. Hier zou, voor een mogelijke F1 race-goedkeuring namelijk een grintbed moeten liggen en dan is nog steeds niet mogelijk. Voor deze demo van het Winfield F1 Team offert Circuit Park Zandvoort een van haar geluidsdagen op. De anderen worden begin augustus grotendeels verbruikt tijdens de Marlboro Masters of Formula 3. Vraag is echter of daar ook al een heuse Formule 1 aan de start zal verschijnen. In het verleden hebben de mensen van Marlboro (concurrent sigarettenmerk van Winfield) al meerdere malen voor een sprakelende F1 Show tijdens de Masters gezorgd.

De Formule 1 demonstratie maakt deel uit van een (inter)nationaal raceprogramma waarin op die 5e september ook aan de start verschijnen: het Libertel Dutch Touring Car Championship (2 races), de Formula Arcobaleno, de Radio 538 Citroen Saxo Cup, de Marlboro Renault Megane Trophy, de Italiaanse Renault Megane Trophy en een ronde voor het Europees kampioenschap in de Renault Clio Sport Trophy.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet