Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Porsche Cups

Porsche Supercup: Michael Ammermüller is de nieuwe kampioen. Campbell pakt dubbel in Mexico

ammermuller-kus

In zijn vijfde seizoen Porsche Supercup behaalde Michael Ammermüller, na twee tweede plaatsen, eindelijk zijn gewenste titel. Na flinke tegenstand van grote concurrent Dennis Olsen in de eerste race had de ervaren rijder het in de tweede wedstrijd een stuk makkelijker. Olsen kon niet meer aandringen en moest net als zaterdag genoegen nemen met een derde plaats. Het grote Australische talent Matt Campbell won in Mexico tweemaal.

Tekst: Gerrie Hoekstra
Foto's: www.racecam.de

ammermuller-olsen

De bijna onaantastbare lijkende Michael Ammermüller kreeg na zijn eerste vier overwinningen op een rij later in het seizoen steeds meer tegenstand van Porsche junior Dennis Olsen. Na het voor Ammermüller matige resultaat op Monza, had de Noor Olsen zijn achterstand teruggebracht tot drie schamele puntjes. De beslissing zou zo gaan vallen in de twee races op Autodromo Hermanos Rodriguez in Mexico.

Race 1
De voor zijn laatste kansen knokkende Olsen begon het weekend prima door naar de pole te rijden. Met achter zich Matt Campbell en Ammermüller kwam hij na het doven van de startlichten niet goed van zijn plaats. Campbell pakte de kop voor Ammermüller en Olsen. Laatstgenoemde twee titelkandidaten streden om elke meter.

cammish

Vaak zij aan zij knokkend, maar wel met respect voor elkaars materiaal. Beide rijders hadden het zo met elkaar aan de stok dat ook vierde man Dan Cammish zich in de strijd om de podiumplaatsen ging bemoeien. Wat Olsen ook probeerde bij Ammermüller, het lukte de Noor niet om de ervaren man uit Beieren te passeren. Aan kop reed Campbell weg bij zijn achtervolgers, maar zijn voorsprong werd teniet gedaan doordat na een aantal schuivers de safetycar op de baan verscheen.

campbell-actie

Na de herstart reed Campbell weer weg, mede geholpen door de het flink strijdende drietal, Ammermüller, Olsen en Cammish daarachter. Achter deze groep streed een flinke Porsche-trein om elke meter. Mattia Drudi reed voorschade en verloor plaatsen. Nadat beide koplopers in de B-categorie Roar Lindland en Egidio Perfetti elkaar van de baan reden en ook Tom Sharp zijn wagen met schade aan de kant moest zetten, kwam voor de tweede keer de safetycar de baan op. Wederom was de voorsprong van koploper Campbell als sneeuw voor de zon verdwenen.

Met nog één ronde te gaan werden de wagens weer losgelaten. Een klein tikje van Olsen op Ammermüller in de Eses bochtencombinatie was het laatste wapenfeit. Campbell won overtuigend de race voor Ammermüller, die zijn voorsprong vergrootte naar 5 punten op derde man Olsen.

Race 2
Iedereen keek uit naar de beslissende tweede race, met Matt Campbell op pole voor Ammermüller en Olsen. Deze race was bijna een kopie van de eerste, waarin Olsen echter geen vuist meer kon maken om het Ammermüller nog moeilijk te maken. De Noor moest zich flink verdedigen tegen wederom Cammish, die in al zijn ijver na een mislukte inhaalactie van de baan schoot, met flinke achtervleugel schade tot gevolg. Ammermüller probeerde de koppositie van Campbell nog over te nemen, maar koos wijselijk voor de punten en de daarbij behorende titel. De race was daarna gelopen. Campbell pakte de dubbel voor Ammermüller en Olsen. Na vanaf 2012 constant in de kop van de Porsche Supercup meegedraaid te hebben was de terechte titel in dit seizoen voor de 31-jarige Duitser.

winnaar-campbell

Uitslag race 1:
1. Matt Campbell (R) (FACH AUTO TECH) 16 ronden in 30:11,627
2. Michael Ammermüller (Lechner MSG Racing Team) +1,868
3. Dennis Olsen (R) (Walter Lechner Racing Team) +2,565
4. Dan Cammish (Lechner MSG Racing Team) +3,217
5. Julien Andlauer (R) (Martinet by Almeras) +3,597
6. Thomas Preining (R) (Walter Lechner Racing Team) +3,671
7. Josh Webster (R) (FACH AUTO TECH) +3,975
8. Mikkel O. Pedersen (R) (MRS GT-Racing) +4,582
9. Ryan Cullen (Lechner Racing Middle East) +4,886
10. Philip Morin (R) (MOMO-Megatron Team Partrax) +5,293

podium-porsche

Uitslag race 2:
1. Matt Campbell (R) (FACH AUTO TECH) 16 ronden in 28:00,377
2. Michael Ammermüller (Lechner MSG Racing Team) +1,017
3. Dennis Olsen (R) (Walter Lechner Racing Team) +6,904
4. Josh Webster (R) (FACH AUTO TECH) +11,952
5. Thomas Preining (R) (Walter Lechner Racing Team) +14,010
6. Zaid Ashkanani (MRS GT-Racing) +15,925
7. Mattia Drudi (R) (Dinamic Motorsport) +15,955
8. Robert Lukas (Olimp Racing by Lukas Motorsport) +18,624
9. Ryan Cullen (Lechner Racing Middle East) +21,912
10. Mikkel O. Pedersen (R) (MRS GT-Racing) +24,917

ammermuller-actie

Eindstand Porsche Supercup 2017:
1. Michael Ammermüller 193
2. Dennis Olsen 186
3. Matt Campbell 151
4. Dan Cammish 122
5. Robert Lukas 103
6. Mattia Drudi 91
7. Josh Webster 85
8. Dylan Pereira 84
9. Zaid Ashkanani 74
10. Daniele Di Amato 47

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet