Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Max Verstappen en Red Bull Racing verlengen tot en met 2020

P-20170930-00236 news

Vandaag heeft Red Bull Racing bekend gemaakt dat Max Verstappen, die in 2016 met het team een droomdebuut kende door zijn eerste Grand Prix te winnen en Formule 1-historie te schrijven, zijn contract heeft verlengd en nog drie jaar voor Red Bull Racing uit zal komen. De 20-jarige Nederlander, die vorig jaar in de Spaanse Grand Prix de jongste Formule 1-winnaar ooit werd, heeft zijn verbintenis met Red Bull Racing verlengd tot en met het seizoen 2020.

Tekst: aangeleverd bericht

Max Verstappen laat weten: "Red Bull heeft altijd met daden haar geloof in mij hard gemaakt. Als 16-jarige werd ik opgenomen in het young driver programma, waarna ik op mijn zeventiende in de Formule 1 ben begonnen en ik vervolgens de kans kreeg om voor Red Bull Racing te racen, waar ik met dit team een droomstart had. Ze hebben mij en mijn ambities altijd ondersteund en ik weet dat we dezelfde ambitie hebben. Hun support, van iedereen in de fabriek tot de crew in de garage, wat er ook op het racecircuit gebeurde, is altijd 100 procent geweest. We hebben ook veel lol gehad samen! Ik ben heel erg blij verder te kunnen gaan bij Red Bull Racing en ik kijk ernaar uit om samen te blijven werken om in de komende jaren meer successen te beleven."

Christian Horner, teambaas van Red Bull Racing: "We zijn verheugd dat Max heeft ingestemd zijn contract bij Red Bull Racing te verlengen. We hadden vorig jaar in Spanje samen een fenomenale start en Max heeft daarna alleen maar gepusht. Het was een geweldig moment voor het hele team toen hij zijn frustraties van dit seizoen achter zich kon laten met die fantastische overwinning vorige maand in Maleisië. Hij is een pure racer met een onmiskenbaar talent achter het stuur en een zeldzaam instinct voor wat er nodig is om constant op dit level te presteren. Tel daarbij op zijn werklust en volwassen aanpak om zijn stuurmanskunde te verbeteren en dat maakt Max hongerig naar succes. Wij kijken ernaar uit om zijn reis met hem voort te zetten in onze jacht op Formule 1 wereldkampioenschappen. Als we naar de lange termijn met Max kijken, is hij in de beste positie in de sport om een team rond hem te vormen om onze gezamenlijke ambitie in te lossen."


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet