Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
WTCC

WTCC: Girolami behaalt eerste WTCC-pole op nat Ningbo

171014 WTCC kwali Girolami
Voor het eerst dit seizoen staat Nestor Girolami op pole voor een WTCC-race

Voor het eerst dit seizoen start Polestar-Volvo-rijder Néstor Girolami vanaf de pole-position voor een WTCC-race. In de natte kwalificatie op het circuit in het Chinese Ningbo kwam de Argentijn in Q3 tot een tijd van 1:58,049 minuten en bleef daarmee Honda-rijder Norbert Michelisz drie tiende van een seconde voor. Nicky Catsburg start als achtste, Tom Coronel kwam niet verder dan de 14e startplaats.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: FIA WTCC/DPPI

Girolami was in de eerste vrije training de snelste, maar Rob Huff voerde in de tweede training de ranglijst aan en won tussendoor ook de eerste race van het Chinees toerwagenkampioenschap. In Q1 eindgde het Volvo-duo Thed Björk en Nestor Girolami op de eerste twee plaatsen, met Rob Huff in de Allinkl.com-Münnich-Citroën op de derde plaats, gevolgd door de beide Honda-rijders Michelisz en Tarquini. Nicky Catsburg eindigde als negende, Tom Coronel miste als 14e de 'cut' voor deelname aan de tweede sessie. Datzelfde lot was ook Mehdi Bennani, Daniel Nagy en Filipe De Souza beschoren, terwijl Zsolt Szabo zonder tijd bleef.

171014 WTCC kwali Coronel
Tom Coronel kwalificeerde zich als 14e

In Q2 ging de snelste tijd naar Gabriele Tarquini, die tot een tijd van 1:58,485 minuten kwam. Achter hem volgden Nestor Girolami, Norbert Michelisz, Thed Björk en Rob Huff op de plaatsen twee tot en met vijf en dat waren dan ook de rijders die mochten starten in de 'shoot-out' van Q3. Nicky Catsburg sloot de sessie als achtste af. Huff begon en zette met 1:58,857 de eerste maatstaf, waar de rest echter zonder problemen onder kwam. Thed Björk was twee tienden sneller dan Huff, terwijl Michelisz met een snelle slotsector de eerste positie overnam. Daarna was het de beurt aan Girolami, die met een prachtige ronde de pole-position voor zich opeiste. Tarquini was in de laatste sector iets te enthousiast, ging wijd en verloor tijd, zodat hij als vijfde geklasseerd werd. In de MAC3-sessie voor de beide fabrieksteams van Honda en Volvo ging de overwinning naar het Volvo-team met Girolami, Catsburg en Björk.

171014 FIA WTCC Ningbo uitslag kwalificatie

171014 WTCC kwali Catsburg
Nicky Catsburg start als achtste

171014 WTCC Quali MAC3
De Volvo's versloegen de Honda's in MAC3

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet