Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
24H Series

First Motorsport met Vliegende Hollanders naar Dubai

Het team van First Motorsport neemt dit jaar met twee Porsches GT3 Supercup op 11 en 12 januari aan de 24 Uren van Dubai deel. Afgelopen seizoen miste het team van Jo Jamers nipt een podiumplaats door technische problemen aan het eind van de wedstrijd.

tekst Willem J. Staat/PR

Vliegende Hollanders
Teameigenaar Jo Jamers: "Ik mag gerust zeggen dat we met twee sterke aan de start komen in Dubai. Onze nummer 8 wordt bemand door Kuus, Tielemans, De Vries en Stielstra. Met dit team zullen we vanaf de eerste minuut aanvallen. In wagen nummer 7 beschikken we over een homogene bezetting die onder alle omstandigheden regelmatige rondetijden kan draaien. Onze wagens zijn vanaf 1 december onderweg richting Dubai. Ook naar de samenwerking met Dunlop Motorsport UK kijk ik enorm uit.Onze wagens zullen tijdens de kwalificaties en wedstrijd op Dunlop fabrieksrubber geschoeid zijn. Twee specialisten van Dunlop Motorsport UK zullen ons de gehele wedstrijd helpen bij het maken van de juiste bandenkeuze"

Het ziet er dus naar uit dat men bij First Motorsport geen genoegen zal nemen met een figurantenrol in Dubai. Naast de perfecte bandendeal staat het team van Jo Jamers immers bekend om zijn strategische aanpak bij lange-afstandswedstrijden.

Ook Dries Heyman is geen onbekende voor het team van First Motorsport. De eigenaar van Transporama kijkt al maanden naar de wedstrijd uit. Heyman: "Toen ik tijdens de Proximus 24H of Francorchamps kennis maakte met First Motorsport wist ik onmiddellijk dat ik de juiste keuze had genomen. De wagens worden perfect onderhouden, de sfeer in het team is optimaal en Jo is een sterke strateeg. Toen ik de deal regelde tussen First Motorsport en Dunlop Motorsport UK bewijst dat ik in het gehele team veel vertrouwen heb. Coureurs en materiaal zijn belangrijke factoren in de autosport. Maar de mensen achter de schermen zijn ook een belangrijke schakel in de ketting. Voor mij wordt dit wellicht de enige wedstrijd in 2007. Op professioneel vlak hebben we immers enkele belangrijke contracten die alle prioriteit krijgen." aldus Heyman.

Ook Dirk van Rompuy kijkt uit naar de wedstrijd in de Verenigde Arabische Emiraten. "Deze wedstrijd stond niet aangestipt in mijn agenda, maar Dries wist me te overtuigen" verduidelijkt van Rompuy zijn deelname. "Ik reed reeds enkele seizoenen onder de vleugels van First Motorsport in de Belcar Original. De wagen en het team hebben dus geen geheimen meer voor mij. Ook kijk ik uit naar de samenwerking met Wim Jeuris en Ronald Vetters. Wat betreft de wedstrijd denk ik dat we hoog kunnen eindigen. De wagen moet vanaf het begin in staat zijn om de Top 10 mee te draaien. Van Wim en Ronald weten we dat ze regelmatige rondetijden kunnen draaien zonder onnodige risico's te nemen. Dries daarentegen is pijlsnel in het donker. En wetende dat het daar zeer lang donker is kunnen we. gezien onze gezamenlijk ervaring tijdens de eerste editie, zeer hoog eindigen."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet