Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DTM

DTM: Audi blijft trekken aan Villeneuve en Montoya

De kop ligt voor de hand: "Audi sucht den Superstar", schrijven diverse Duitse dagbladen dit weekend. Een variant op "Deutschland sucht den Superstar", de Duitse versie van wat bij ons "Idols" heet. Bron voor alle publiciteit is een bericht dat vrijdag de wereld werd ingestuurd door het Duitse sportpersagentschap SID, de Sport Informations Dienst. Daarin wordt gemeld dat Audi nog steeds in contact is met Jacques Villeneuve en Juan-Pablo Montoya voor mogelijke deelname aan de DTM 2007.

Tekst: René de Boer

Begin deze maand al berichtten wij over contacten tussen Audi en Villeneuve, hoewel vanuit het management van de Canadees inmiddels al werd vernomen dat hij geen interesse in de DTM heeft. Audi geeft echter de hoop nog niet op, zo verklaart woordvoerder Jürgen Pippig van het Beierse merk tegenover de SID: "Villeneuve en Montoya zouden natuurlijk een aanwinst zijn voor de serie." Ook Audi-sportdirecteur Dr. Wolfgang Ullrich verklaart: "Geen twijfel mogelijk, grote namen zijn goed voor de DTM. Wij spreken daar intensief over. In mijn notitieboek staan de telefonnummers van een aantal sterren."

Jürgen Pippig weet echter ook: "Veel sterrijders zijn nogal terughoudend, omdat ze weten wat hen bij ons te wachten staat. De lat ligt in de DTM hoog, en bekende rijders als Villeneuve en Montoya willen natuurlijk niet slecht voor de dag komen." Volgens Pippig worden vandaag de dag zeer uiteenlopende eisen aan coureurs gesteld. "Toprijders krijgen hun geld voor de helft ook voor hun PR-werk en de PR-waarde die ze vertegenwoordigen."

Naar verluidt zou een eventueel salaris voor zowel Montoya als Villeneuve ergens in de ordegrootte van acht miljoen Dollar liggen. Bovendien richt Montoya in eerste instantie zijn visier op de Amerikaanse NASCAR Nextel Cup-serie. In het dagblad "Nürnberger Nachrichten" zegt Pippig: "We hebben met beide rijders gesprekken gevoerd."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet