Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Palmer rijdt morgen laatste race voor Renault

Palmer

Jolyon Palmer moet morgen maar genieten van de Grand Prix van Japan, want het zal zijn laatste zijn voor Renault en mogelijk in de hele Formule 1. De Brit wordt de laatste vier races van het jaar vervangen door Carlos Sainz, die volgend jaar ook voor Renault zal rijden. Diens stoeltje bij Toro Rosso wordt dan weer gevuld door Daniil Kvyat.

Tekst: Daan Jeuken

Onderspit
Jolyon Palmer delfde bij Renault duidelijk het onderspit ten opzichte van teamgenoot Nico Hülkenberg. Het kwalificatieduel dit jaar eindigde in 16-0 voor de Duitser, op de zondagen verzamelde Hülkenberg 34 punten, terwijl Palmer er slechts 8 sprokkelde. Hoewel hij ook met veel pech kampte dit jaar, werd in Singapore al bekendgemaakt dat hij volgend jaar het veld moet ruimen voor Sainz. Dat is nu dus vier races vervroegd.

In die laatste race mag Palmer morgen vanuit het achterveld, door een gridstraf, nog één keer laten zien wat hij waard is, in de hoop een van de laatste stoeltjes voor 2018 te bemachtigen. De plekken zijn echter schaars: Williams heeft nog twee plekken vrij, maar lijkt te kiezen voor Stroll en een ervaren rijder – Kubica en Di Resta mogen binnenkort testen. Bij Toro Rosso is nog niets officieel, maar Gasly na zijn overtuigend bezoek redelijk zeker van zijn plek en daarnaast zal waarschijnlijk óf iemand uit de Red Bull-stal, of een Honda-protégé mogen rijden. Blijft over Sauber, waar de kans groot is dat het geld zal regeren. 
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet