Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Zwitserland nam afscheid van Clay Regazzoni

Zwitserland heeft vandaag afscheid genomen van Clay Regazzoni, de voormalige F1-coureur die vorige week bij een auto-ongeluk in Italië om het leven kwam.

tekst Willem J. Staat

 Helm Regazzoni 2

Afscheid van Clay Regazzoni
In het Zwitserse Lugano vond vandaag onder enorme belangstelling de ter aarde bestelling van ex F1 coureur Clay Regazzoni plaats. Peter Sauber, Arturo Merzario, Niki Lauda, Emerson Fittipaldi, Jochen Neerpasch, Giacomo Agostini, Heini Mader, Jean Sage, ex-chefmonteur Giulio Borsari, ex Ferrari-monteurs en tal van hoogwaardigheidsbekleders bewezen de vorige week bij een auto-ongeluk omgekomen Regazzoni de laatste eer.

In het Zwitserse Lugano zal in de toekomst een straat of plein naar de nu al legendarische Regazzoni vernoemd worden. Na zijn ongeluk in Long Beach 1980 zette Regazzoni zich volledig in voor de gehandicapte medemens. "Ik kwam in een geheel andere wereld terecht. Ik zag jonge mensen die chemotherapiën ondergingen en zij konden niet het gelukkige leven leiden dat ik al veertig jaar geleid heb. Ik moet mij nergens over beklagen, ik kan straks weer in mijn Ferrari rijden, zij hebben helemaal niets." Met die instelling verwierf Regazzoni de harten van vrijwel de gehele Zwitserse bevolking.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet