Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Adrian Sutil teamgenoot van Christijan Albers

Adrian Sutil zal volgend jaar de tweede Spyker F1-bolide besturen. De 23-jarige Duitser kwam afgelopen jaar al drie maal als vrijdagstester uit voor het Nederlandse team en won daarnaast het Japanse Formule 3-kampioenschap. Vandaag tekende hij een langetermijnovereenkomst. In de strijd om het tweede Spykerstoeltje versloeg Sutil Tiago Monteiro, die onlangs nog verklaarde het zitje in de knip te hebben.

Tekst: Daan Jeuken

“Ik vond het afgelopen jaar erg leuk in de Formule 1-paddock,” reageerde Sutil, “maar om eerlijk te zijn verwachte ik dit jaar testrijder te worden. Colin Kolles en Michiel Mol zijn echter bijzonder geduldig en steunend geweest, in de tijd dat ik mijn pakket rond moest krijgen. Ik hoop hun vertrouwen in mij uit te kunnen betalen. Eerst ga ik echter genieten van het mooiste kerstcadeau ooit.”
“Voor het team is dit een prima deal, maar ook voor mij persoonlijk”, reageerde teambaas Colin Kolles. Adrian maakte in 2004 zijn Formule 3-debuut voor Team Kolles en bewees zijn potentieel door al in de derde race de poleposition te scoren. Intussen heeft hij zich goed ontwikkeld en is hij gerijpt. Toen hij in 2006 voor ons reed was het hele team onder de indruk en daarom hebben wij er hard en lang aan gewerkt om hem in het raceteam te krijgen.”
F1 Spyker Cars directeur Michiel Mol keek vooral naar de toekomstvisie van het team. “Met deze meerderjarige overeenkomst geeft Spyker weer een signaal van haar visie en toewijding om een team te bouwen rondom jonge talentvolle mensen.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet