Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Aston Martin in 2018 hoofdsponsor van Red Bull

P-20170728-00916 news

Aston Martin heeft de volgende stap gezet in de samenwerking met Red Bull. Na het gezamenlijke Valkyrie-project wordt het sportwagenmerk nu ook de titelsponsor van Red Bull Racing in 2018. Daarmee keert Aston Martin nog weer een beetje méér terug in de Formule 1, na een weinig succesvolle periode in 1959. Of de hechtere samenwerking ook een opstap is naar een motorendeal vanaf 2021, blijft de vraag.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: Red Bull Racing, Mattijs Diepraam

De bekendmaking van vandaag volgt op het 'innovatiepartnership' dat Aston Martin en Red Bull Racing in 2016 sloten, met als concreet resultaat het hypercar-project Valkyrie. Ook verscheen het Aston Martin-logo sinds die tijd in het klein op de Red Bull-auto's.

Dat logo zal in 2018 een stuk prominenter in beeld verschijnen nu Aston Martin hoofdsponsor van Red Bull Racing wordt. Tegelijk gaan beide partijen van start met een nieuw supercar-project, waarvoor in Milton Keynes naast de RBR-fabriek een nieuw Advanced Performance Centre wordt geopend. Door titelsponsor te worden, houdt Aston Martin ruimte vrij voor de badging-deal van Red Bull met TAG Heuer.

Volgens Andy Palmer, de CEO van Aston Martin, is het hoofdsponsorschap een logische volgende stap in de samenwerking, al zet hij nog vraagtekens bij de échte logische volgende stap: motorpartner worden van Red Bull Racing zodra in 2021 de nieuwe F1-reglementen worden ingevoerd.

doningtonpark-test-20160225-13

Aston Martin zit aan tafel als het gaat om deze reglementen, maar wil volgens Palmer alleen instappen als de kosten beperkt blijven. Tegelijk blijven sterke geruchten de ronde doen dat Porsche in 2021 Red Bull Racing wil overnemen.

Aston Martin was tot nu toe één keer eerder in de Formule 1 actief, als constructeur in 1959 en 1960. De F1-auto van Aston Martin was toen te zwaar en kwam te laat, omdat Cooper al had laten zien dat de toekomst in auto's met middenmotor lag. De DBR4 had de motor nog vóór de coureur en werd overklast door de Coopers van Jack Brabham en Bruce McLaren.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet