Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Sportscars

Sportscars: Pastorelli naar 24 Uur Daytona

Op uitnodiging van VICI Racing rijdt Nicky Pastorelli de 24 Uren van Daytona op 27 en 28 januari 2007. Pastorelli's management, World Wide Advisors, tekende vandaag het contract met het uit Miami afkomstige team.

tekst Willem J. Staat

Pastorelli met Porsche Fabcar in 24 Uren Daytona
Nicky Pastorelli komt samen met Porsche specialist Uwe Alzen en voormalig F1-Champcar-coureur Gaston Mazzacane met een Porsche Fabcar in de 24 Uren van Daytona op 27/28 januari 2007 uit.

"Ik ben zeer trots dat we Nicky mogen verwelkomen als één van de bekende internationale rijders in 2007" aldus Ron Meixner, directeur van VICI Racing. "Zijn talent en ervaring zullen de algehele prestaties van het team zonder twijfel helpen. Wij hopen dan ook dat hij naast zijn Champcarverplichtingen genoeg tijd over heeft om zoveel mogelijk in de Rolex Series te kunnen starten in 2007."

Pastorelli reageert verheugd op het goede nieuws: "Daytona! En dan nog eens 24 Uur lang, geweldig toch? Ik ben zeer vereerd met de uitnodiging van Ron en neem die natuurlijk graag aan! Absoluut weer een nieuwe ervaring om in een Porsche Fabcar Prototype te rijden tijdens een 24 Uurswedstrijd op zo'n legendarisch circuit. Ik kijk enorm uit naar deze race. Heerlijk om buiten het normale Champcar raceseizoen toch weer op zo'n manier in aktie te kunnen komen. Het winterseizoen mag wat mij betreft zo snel mogelijk voorbij zijn. Natuurlijk richt ik me nu eerst op de tweedaagse test begin januari. Waarschijnlijk kom ik in Daytona bij de race een heleboel bekende gezichten tegen. Tot nu roe reden de grote namen uit de Champcarworldseries ook altijd mee. Wel aardig om met een andere auto, inclusief teamgenoten, te zien wat er dan kan en gaat gebeuren.

De Daytona 24 Uren is de start van het Amerikaanse autosportseizoen, die de laatste jaren enorm aan prestige heeft gewonnen doordat vele coureurs uit NASCAR, Champcar en de IRL deze Endurance-wedstrijd als "opwarmertje" voor het seizoen gebruiken. Ook worden er tijdens de Rolex 24 Uren van Daytona vele deals voor het komende seizoen achter de schermen beklonken.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet