Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ACNN

ACNN: Lohuis en De Maar grijpen de eerste titels

PTC Cup

Voor de vierde achtereenvolgende maal is Ruben Lohuis uit Nijverdal zaterdag definitief winnaar geworden van de PTC Cup. Op Racepark Meppen greep Lohuis beide zeges in de twee races van de lichte toerwagenklasse en verzekerde zich daarmee nu al van het kampioenschap. Dit, terwijl half oktober de laatste race op het TT Circuit Assen nog moet worden verreden. Bijna alle races heeft hij dit seizoen gewonnen, maar de tegenstand is de afgelopen jaren steeds groter geworden. Vooral zijn teamgenote Rianne Bergman uit Zuna wist het Lohuis moeilijk te maken en dat gebeurde ook zaterdag in Meppen.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

In race 1 wist ze zelfs vanaf de vijfde plek een opmars te maken en in de elfde ronde nestelde zij zich achter Lohuis op de tweede plek. Ze maakte het haar teamgenoot nog moeilijk, maar op de streep had Lohuis drietiende van een seconde voorsprong. Ook in race 2 zegevierde Lohuis en opnieuw was de voorsprong gering. Toen was het Rody Kuiper uit Staphorst die tweede werd met drietiende seconde achterstand. Het deerde Lohuis niet, hij greep de eindzege in de cupstrijd voor de vierde maal. "Ik heb denk ik op een nette manier de titel gepakt. Beide races gewonnen.

PTC Cup midden Lohuis
Huldiging van de PTC Cup met Lohuis en Bergman

Maar dit seizoen was zwaarder dan de voorgaande, maar door de strijd die ik heb moeten leveren, heb ik meer voldoening van dit kampioenschap." Rianne Bergman verzekerde zich al voortijdig van de Ladies Cup, het klassement van de dames in de PTC Cup. Daarin is ze verreweg de beste dame.

Avenger Cup

Ook Cees de Maar en Rob van Pomeren (Leiden/Maarn) verzekerden zich, eveneens zaterdag, al vroegtijdig van de eindoverwinning en het eerste officiële Nederlands Kampioenschap in de Avenger Cup. Het gehele seizoen heeft dit tweetal de Avenger Cup gedomineerd. Het was vooral Cees de Maar die dit jaar veelvuldig aan het stuur van de snelle Avenger zat en ook in Meppen was hij het die alle drie races wist te winnen. De naaste concurrent Co de Vet (Wieringerwaard) probeerde nog wel het kampioensfeestje uit ste stellen, maar dat gelukte hem niet. De Vet behaalde driemaal de tweede plaats op Racepark Meppen en kan de nieuwe kampioen over een maand op het TT Circuit Assen niet meer inhalen, laat staan passeren in de tussenstand. In dit seizoen heeft het duo slechts zes van de tot nu toe 20 verreden wedstrijd niet kunnen winnen. Maar in die zes races werd wel telkens een podium behaald. De titel is dus volkomen verdiend naar Cees de Maar en Rob van Pomeren gegaan.

Zondag werd het tweede deel van de voorlaatste ACNN-wedstrijd gehouden en daarin kwamen de Ooperon BMW Cup, Zilhouette Cup en de DTC in actie. Het werden enerverende wedstrijden, waarbij ook verrassingen te noteren waren. De drie races in de Ooperon BMW Cup leverden drie verschillende winnaars op: Jan Peter van Leeuwen (Oosterhout), Auke Wiegers/Daniël Meendering (Ter Apel) en Lekkerkerker/Stiksma (Elburg/Deventer). Met nog één wedstrijddag te gaan, 15 oktober op het TT Circuit Assen, lijkt Jan Peter van Leeuwen de beste papieren te hebben om het eindklassement in de Ooperon BMW Cup te winnen. Maar Dimitri van de Spek (Egmond aan Zee) heeft nagenoeg hetzelfde aantal punten en is zeker medekanshebber.

Ooperon BMW Cup

In de rookies cup van de Ooperon BMW Klasse was er tweemaal winst voor Arnold Bakker (Wedde, terwijl, de derde race werd gewonnen door Rob de Ceuninck uit Beilen.

Zilhouette Cup

In de Zilhouette Cup was Bernard Blaak (Erm) zondagmiddag succesvol met twee zeges en hij heeft de kloof met zijn naaste belager Michael Hermans (Deventer) iets groter gemaakt. Maar beiden zijn nog volop in de race om de eindzege in Assen naar zich toe te trekken. De derde race van de Zilhouette Cup werd een overwinning voor het duo uit Zuidhorn, Hoekstra en Drenth.

Over vier weken, zondag 15 oktober, wordt op het TT Circuit Assen de laatste ACNN race van het seizoen 2017 gehouden. Dan worden in de klassen Zilhouette Cup, Ooperon BMW Cup en DTC de laatste kampioen van het seizoen bekend.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet