Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DTM

DTM: Audi legt Lucas Luhr en Mike Rockenfeller vast

 Audi
De kersverse Audi-fabrieksrijders Mike Rockenfeller (l.) en Lucas Luhr

Afgelopen zaterdag nam Porsche officieel afscheid van hen tijdens het traditionele eindejaarsfeest van Porsche Motorsport in Weissach en inmiddels heeft Audi bekendgemaakt dat het merk de beide Duitse rijders Lucas Luhr (27) en Mike Rockenfeller (23) heeft vastgelegd. Beide komen voort uit het junior-trainingsprogramma van Porsche en UPS en boekten voor de sportwagenfabrikant uit Stuttgart successen in de lange-afstandsracerij. Voor Audi zullen ze vermoedelijk zowel in de DTM als met de Audi R10 TDI-sportwagen in actie komen.

Tekst: René de Boer
Foto: PR

Het gerucht dat Audi in contact was met de beide Duitse coureurs doet in DTM-kringen al maandenlang de ronde, maar de afgelopen weken lagen de onderhandelingen bij Audi grotendeels stil, omdat er na het vertrek van topman Dr. Martin Winterkorn even sprake was van een machtsvacuüm. Inmiddels is Winterkorns opvolger bekend en kunnen er ook weer contracten worden getekend, zoals met Luhr en Rockenfeller.

Het ziet ernaar uit, dat beiden volgend jaar in de DTM de beschikking krijgen over een Audi uit 2006, want de plekken voor de 2007-auto's zijn volgens onze bronnen bezet met Ekström, Kristensen, Tomczyk en Scheider - tenzij Audi nog met een nieuwe internationale toprijder op de proppen komt, maar de kans daarop achten we niet al te groot. Vanuit het kamp van Jacques Villeneuve werd inmiddels al vernomen dat de Canadees niet echt interesse in de DTM heeft.

Met Luhr en Rockenfeller heeft Audi twee coureurs in de gelederen die ook in lange-afstandsraces goed voor de dag kunnen komen. Lucas Luhr won na de Duitse Carrera Cup in 1999 in 2002 en 2003 de GT-titel in de ALMS en dit jaar de LMP2-titel met de Porsche RS Spyder. Bovendien werd hij in 2004 FIA GT-kampioen en is hij met vijf klassezeges recordhouder bij de 12 Uur van Sebring. Mike Rockenfeller won in 2004 als jongste rijder ooit de Duitse Carrera Cup en
behaalde klassezeges in Spa en Le Mans en de overwinning bij de 24-uursrace op de Nürburgring dit jaar. Ook in de Amerikaanse Grand Am-serie behaalde hij goede resultaten.

Van Luhr heeft Audi officieel bevestigd dat hij naast de DTM ook met de Audi R10 TDI aan de start zal komen. Voor Rockenfeller is dit nog niet zeker, maar het is waarschijnlijk dat ook hij met zijn endurance-ervaring voor sportwagenraces geselecteerd zal worden. In dat verband hangt echter alles af van de vraag of Audi volgend jaar ook aan de ALMS deelneemt, wat gezien de huidige problemen rondom het reglement en restricties voor dieselmotoren nog geenszins zeker is.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet