Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DTM

Div: DTM Audi-coureur Mattias Ekström wint Race of Champions

De Zweedse DTM Audi-coureur Mattias Ekström heeft in het Stade de France op fenomenale wijze de Race of Champions gewonnen.

tekst Willem J. Staat

 ROC Ekström
Mattias Ekström glorieus winnaar van de ROC in Parijs. Foto: Audi

Zege voor Mattias Ekström
Op zijn weg naar de Finale schakelde Ekström onder meer DTM-kampioen Bernd Schneider,F1-coureur Heikki Kovalainen en Champcarman Sebastien Bourdais uit. In de z.g. "Super Finale" leverde Ekström het huzarenstukje om de wereldkampioen Rallyes, Sebastien Loeb, met zijn eigen wapen te verslaan.

"Om Sebastien aan het stuur van een Xsara te verslaan is werkelijk ongelofelijk" jubelde de Zweed na zijn triomf afgelopen zaterdagavond."Het onderstreept tevens hoe hoog de rijkwaliteiten in het DTM zijn" aldus een uitgelaten Ekström.

Ekström staat nog tot 2008 bij Audi onder contract en is al meermaals in de voetstappen van Walter Röhrl getreden met indrukwekkende starts in het Wereld Rallyekampioenschap.

"De overwinning in het ROC betekent enorm veel voor me, maar nu ga ik eerst op vakantie want voor het DTM seizoen 2007 hebben wij nog een rekening met onze vrienden uit Stuttgart te vereffenen" verklaarde een enthousiaste Ekström na afloop.

De Nations Cup werd overigens door Finland(Kovalainen/Gronholm) gewonnen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet