Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ACNN

ACNN: Beslissingen vallen op 16 en 17 september op Racepark Meppen

Met het verrijden van de voorlaatste races van dit seizoen, zaterdag 16 en zondag 17 september op Racepark Meppen, is de Autosport Competitie Noord Nederland bij een sleutelwedstrijd aangekomen. Deze voorlaatste wedstrijd betekent voor veel rijders een van de laatste mogelijkheden zich nog in de strijd te mengen om de top van het cupklassement. Voor andere rijders kan het betekenen dat ze definitief moeten afhaken in de strijd om de topposities. Voor velen dus een wedstrijd om alles op alles te zetten.

Tekst: aangeleverd materiaal
Foto's: PR

Zilhouette Cup


De aandacht gaat vooral uit naar de strijd in de Zilhouette Cup, waarin Bernard Blaak (Erm) slechts één punt voorsprong heeft op Michael Hermans (Deventer). De heren zijn het gehele seizoen al aan elkaar gewaagd. Op slechts zestien punten volgt Mark Wieringa (Leek) en ook hij is nog niet kansloos.

Ooperon Cup

In de Ooperon BMW Cup is eveneens volop spanning te bespeuren. Jan-Peter van Leeuwen (Oosterhout), Dimitri van der Spek (Egmond aan Zee), Jorn Boertien/Youri Verswijveren (Elim/Zandvoort), Gerald Lekkerkerker/Sjoerd Stiksma (Elburg/Deventer), Auke Wiegers/Daniël Meendering (Ter Apel) en Sander Kohler (Amersfoort) zijn allen nog in de race voor de cup. In deze voorlaatste wedstrijd zal het klassement bij de top zes ongetwijfeld een ander aanzien krijgen, want de verschillen zijn heel klein.
Dat geldt ook voor de strijd om de rookies cup in deze klasse. Arnold Bakker (Wedde) en het duo De Ceuninck/Van Olst (Assen) ontlopen elkaar weinig.

DTC

In de DTC2 spitst de strijd zich toe op een duel tussen Rianneke Dijkhuis (Ommen) en Jacob van den Outenaar. Dijkhuis staat slechts tien punten voor op Van den Outenaar. Op het bochtige Racepark Meppen zal Rianneke Dijkhuis alles uit de kast moeten halen haar belager van zich af te schudden. Marc Dijkhuis (Ommen) leidt de dans in de DTC1, maar zijn positie is veel florissanter, want hij heeft 51 punten voorsprong op naaste concurrenten Bijzitter/Oosten (Beetsterzwaag/Haulerwijk).

Avenger

Ook heel anders is de situatie in de Avenger Cup. Het duo Van Pomeren/De Maar (Maarn/Leiden) leidt in dit officiële Nederlands Kampioenschap met een voorsprong van maar liefst 56 punten op Co de Vet (Wieringerwaard). De kans bestaat dat De Maar en Van Pomeren in Meppen al de titel pakken.

PTC

Dat geldt ook voor Ruben Lohuis (Nijverdal) die nauwelijks meer is in te halen in de PTC Cup. Hij heeft een voorsprong van 52 punten Rody Kuiper (Staphorst). Spannender is het in de strijd om de tweede plaats met Kuiper en Rianne Bergman. Zij staan slechts vijf punten van elkaar.

In Meppen wordt zowel op zaterdag als op zondag gereden. Op zaterdag komen de PTC, Avenger en Open Sport Serie in de baan en op zondag de Ooperon, DTC en Zilhouette Cup.

Het programma op zaterdag begint om 11.00 uur met de trainingen en om 13.50 uur is de eerste race. Zondag 17 september is de eerste training om 10.00 uur en de eerste race om 12.35 uur. Net als op andere ACNN circuits heeft het publiek op Racepark Meppen (net over de grens bij Emmen) gratis toegang.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet