Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Giedo van der Garde reserverijder Super Aguri

Nederland is weer een verse Formule 1-coureur rijker. Giedo van der Garde zal komend seizoen fungeren als test- en reserverijder bij het Super Aguri F1 Team. De Rhenenaar reed dit jaar voor het ASM-team in de F3 Euroseries, waar hij na een moeilijke seizoensstart goede progressie boekte. Nu kan Van der Garde bij de Japanners rustig ervaring opdoen.

 Van der Garde 2

Tekst: Daan Jeuken

“Ik ben erg blij dat ik in de Formule 1 mag gaan rijden bij het Super Aguri F1 Team”, reageerde Van der Garde. “Van karts af aan was mijn vizier al op de Formule 1 gericht en nu kan ik dan mijn energie gaan steken in het team en het leren kennen van de auto. Ik kijk er naar uit om voor de eerste keer in een Formule 1 te stappen.”
“We zijn blij dat Giedo deel uit maakt van ons team”, reageerde teambaas Aguri Suzuki. “Hij is een jonge rijder met veel potentieel. Het is algemeen bekend dat de Formule 1 een flinke horde is, en hij zal het in het begin ook niet gemakkelijk krijgen. Maar met zijn talent weet ik zeker dat hij zal leren zwemmen. Ik hoop dat hij hard werkt en ook in deze klasse succesvol wordt.”

 Van der Garde
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet