Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ACNN

ACNN: Rianne Bergman laat alle mannen achter zich op TT Circuit Assen

PTC Cup podium vlnr Lohuis Bergman Kuiper Foto Raymond Zonneveld

Het zat er aan te komen en zondagmiddag maakte Rianne Bergman (Zuna) het helemaal waar bij de ACNN autoraces op het TT Circuit Assen. Ze greep voor het eerst een overwinning in de PTC Cup en is daarmee de eerste vrouw die de lichtste ACNN-klasse wist te winnen. De afgelopen races zat Bergman al meerdere malen dicht bij de winst, maar moest telkens teamgenoot Ruben Lohuis (Nijverdal) voor laten gaan. Maar zondagmiddag passeerde ze zelf als eerste de finish in race 2 van de PTC Cup. Even leek Lohuis in de laatste bocht nog zijn slag te slaan, maar omdat hij buiten de lijnen kwam, gaf hij de eerste plek terug aan Bergman, die daarna geschiedenis schreef. Rody Kuiper (Staphorst) werd derde.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

PTC Cup 26 Bergman 25 Lohuis Foto Raymond Zonneveld

Rianne Bergman uit het Overijsselse Zuna (bij Nijverdal) heeft zondagmiddag bij de ACNN autoraces op het TT Circuit Assen geschiedenis geschreven. Ze wist als eerste vrouw een race in de PTC Cup te winnen. Dat gebeurde na een prachtige strijd met regerend kampioen Ruben Lohuis.

Ondanks de tweede plaats in race twee stevent Ruben Lohuis resoluut af op zijn vierde titel in de PTC Cup. Lohuis won race 1 van de PTC Cup en kan bij de volgende race, over twee weken op Racepark Meppen in Duitsland, opnieuw de titel binnenhalen. In race 1 werd Bergman tweede en Noah Hermans (Deventer) derde.

Ooperon Cup 40 Lekkerkerker Stiksma Foto Serge Duursma Andere foto nl
Ook in een andere klasse, de Ooperon BMW Cup, was er een verrassing. Het duo Lekkerkerker/Stiksma (Elburg/Deventer) wist na anderhalf jaar weer een race te winnen.


Ook was er een verrassing te noteren in de Ooperon BMW Cup. Sinds 1 mei 2016 hadden ze geen zege meer geboekt, maar Gerald Lekkerkerkerker en Sjoerd Stiksma mochten zondagmiddag eindelijk weer eens de hoogste trede van het ereschavot beklimmen. Het duo uit Elburg en Deventer sloot de eerste wedstrijd in de Ooperon BMW Cup op het TT Circuit winnend af en verwezen Wiegers en Meendering (Ter Apel) naar het tweede plan. In de tweede race van de Ooperon BMW Cup was het de gevestigde orde die de lakens uitdeelde. Dimitri van der Spek (Egmond aan Zee) en Jan-Peter van Leeuwen (Oosterhout) werden eerste en tweede en zij zijn het ook die de eerste twee plaatsen in de tussenstand innemen. De winnaars van race 1, Lekkerkerker en Stiksma kwamen nu niet verder dan de negende plaats. Bij de Rookies in de Ooperon Cup ging de zege zondag tweemaal naar Martijn van Leeuwen.

Avenger Cup 12 Elderink 8 De Vet

In de Avenger Cup liet Cees de Maar (Leiden) opnieuw zien dat hij dit seizoen nauwelijks te kloppen is in de Avenger Cup. Hij schreef de eerste van de drie races in de formuleklasse op zijn naam, om daarna huiswaarts te keren ivm andere verplichtingen. Dat maakte de weg vrij voor Co de Vet (Wieringerwaard) en Piet-Heijn Eldering (Amsterdam) om in de resterende twee races te strijden om de winst. Vooral in race twee maakten zij er een fraaie wedstrijd van, waarbij diverse malen van positie werd gewisseld. Uiteindelijk verstuurde Eldering zich drie ronden voor het einde en kon De Vet zegevierden. In de derde en laatste race was het opnieuw De Vet die won.

Zilhouette Cup Michael Hermans Foto Serge Duursma Anderefoto nl

De strijd in de Zilhouette Cup spitst zich vooral toe op het onderlinge treffen van de leiders in het tussenklassement, Bernard Blaak (Erm) en Michael Hermans (Deventer). Beide coureurs wisten één race te winnen, maar de spanning in deze klasse loopt, met nog twee wedstrijddagen te gaan, op.

Rianneke Dijkhuis deed in de DTC2 goede zaken. Met twee tweede plaatsen achter Jacob van den Outenaar, kon de dame uit Ommen haar eerste plaats in de tussenstand behouden. In de klasse DTC1 ging het duo Vijfschaft/Schouten tweemaal met de winst strijken.

Over twee weken rijden de ACNN-coureurs hun voorlaatste wedstrijddag van dit seizoen. Dan strijkt het deelnemersveld neer op Racepark Meppen, net over de Duitse grens bij Emmen. Daar wordt zowel op zaterdag 16 als op zondag 17 september gereden.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet