Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ACNN

ACNN-coureurs op puntenjacht in Assen op zondag 3 september

De eindfase van de strijd om de verschillende ACNN-cups is begonnen en op zondag 3 september komen de coureurs van Autosport Competitie Noord Nederland in actie op het TT Circuit Assen.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

Zilhouette Cup no 78 Mark Wieringa Foto Bert van Dalen
De Zilhouette Cup met Mark Wieringa uit Leek voorop.

De spanning in de verschillende klassen neemt toe, bijvoorbeeld in de Zilhouette Cup. Daarin gaat Bernard Blaak (Erm) als leider in het tussenklassement met een kleine voorsprong van slechts zes punten de twee races op het TT Circuit in. Belager Michael Hermans (Deventer) is al enige wedstrijden uitstekend op dreef en aan een flinke opmars bezig. Hij staat momenteel tweede en verspeelde tijdens de laatste race op het Circuit Zandvoort door pech punten. Hermans staat op scherp om het leven van Blaak in Assen zuur te maken. Ook Mark Wieringa (Leek) is een coureur waar terdege rekening mee moet worden gehouden.

Ooperon Cup no 24 Jan Peter van Leeuwen no 9 Dimitri van der Spek Foto Bert van Dalen
De Ooperon Cup met Jan-Peter van Leeuwen uit Oosterhout als leider

Eveneens een klein verschil is er te zien in de Ooperon BMW Cup, waarin Jan-Peter van Leeuwen (Oosterhout) aan de leiding gaat. Hij heeft een kloof van dertien punten met Dimitri van der Spek (Egmond aan Zee) en vijftien met Jorn Boertien (Elim) en Youri Verswijveren (Zandvoort). Het genoemde duo is aan een sterk seizoen bezig en zit te wachten op de eerste overwinning. Met een tweede plaats op Zandvoort waren ze er dicht bij.

PTC Cup no 8 Rody Kuiper Foto Bert van Dalen
De PTC Cup met Rody Kuipers uit Staphorst

Minder spannend wat betreft de tussenstand is het in de PTC Cup. Daarin gaat Ruben Lohuis (Nijverdal) aan de leiding met een voorsprong van maar liefst 43 punten op Rody Kuiper (Staphorst). Toch is Lohuis dit seizoen kwetsbaarder dan in voorgaande seizoenen. Hij werd al driemaal verslagen en de laatste maal was half augustus op het Circuit Zandvoort. Daar wist Kuiper hem op een prachtige wijze te kloppen. Dat deed hij eerder dit seizoen ook al op het TT Circuit, dus de onderlinge strijd krijgt op het Asser asfalt een extra dimensie. Rianne Bergman (Zuna) mengt zich de laatste tijd steeds nadrukkelijker in de strijd om de ereplaatsen en zij kan in Assen weleens voor een verrassing gaan zorgen.

Een groot verschil is er te zien in de Avenger Cup. Cees de Maar (Leiden) en Rob van Pomeren (Maarn) staan 61 punten los van de cupwinnaar van verleden jaar Co de Vet (Wieringerwaard). Wie denk dat er dan weinig spanning in de races is, heeft het mis, want voor de tweede maal dit seizoen moest er in de laatste race op Zandvoort een finishfoto aan te pas komen om een winnaar aan te wijzen. Dat werd Cees de Maar, die daarmee zijn zegereeks kon voortzetten. Henk Maas (Delden) staat derde in de tussenstand, slechts één punt achter Co de Vet.

In de DTC1 is Marc Dijkhuis (Ommen) de man op de eerste plaats in de tussenstand en hij laat doorlopend blijken uitermate snel te zijn. Toch waren het Joop en Barry Arendsen (Rheden) die driemaal de winst pakten tijdens de laatste race op Zandvoort. Ook in Assen kunnen de Arendsen uitstekend uit de voeten en dat belooft een fraaie strijd te worden.

DTC2 no 202 Dijkhuis Rianneke Foto Serge Duursma
DTC 2 met Rianneke Dijkhuis uit Hardenberg

Rianneke Dijkhuis (Hardenberg) is in de DTC 2 de te kloppen vrouw. Hoewel ze geen enkele race winnend wist af te sluiten, vergaarde ze wel de meeste punten en staat 16 punten los van Jacob van den Outenaar (Amsterdam). Wolter Zijlstra (Groningen) staat derde, maar gezien zijn resultaten in de laatste races, geldt hij als favoriet.

De ACNN-trainingen beginnen zondag 3 september om 9.00 uur, de eerste wedstrijd staat voor 11.30 uur gepland. Bezoekers hebben gratis toegang, ook tot de paddock, waar zelfs gratis geparkeerd kan worden. Bezoekers ontvangen tevens het gratis ACNN Cup Magazine.

TIJDSCHEMA

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet