Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DTM

Groeten van de DTM Zandvoort 2017

veel-publiek

Met de luidruchtige presentatie met de safety-cars op donderdagmiddag in het centrum begon het al: ruim drie dagen lang stond Zandvoort het afgelopen weekeinde volledig in het teken van de DTM waarin ook het FIA EK Formule 3, de Audi Sport TT Cup en de spectaculaire GT4 European Series Northern Cup aan de start kwamen. Het is altijd weer indrukwekkend om te zien wat de Duitse organisatie en de deelnemende merken allemaal uit de kast halen voor een raceweekeinde: enorme hospitality-paleizen, keurig gerangschikte trucks en trailers in de paddock en een strakke aanpak, die niet altijd strookt met de Nederlandse 'moet-kunnen'-mentaliteit. Volgend jaar komt het DTM circus weer terug naar Zandvoort. Wat er daarna gaat gebeuren is op dit moment nog niet te duidelijk na het afscheid van Mercedes-Benz eind 2018. Wat wij in het weekeinde op en rond het circuit zoal zagen, leverde als altijd weer volop stof voor een uitgebreide impressie.


Tekst: Gerrie Hoekstra en René de Boer
Foto's: Justin van Densen, Chris Schotanus, Willem J. Staat, ITR Presse/Jürgen Tap, René de Boer en PR

zandvoort-zuid

Waar normaal de hondjes worden geleegd was in Zandvoort-Zuid het grasveld naast de parking helemaal volgebouwd met grote vrachtwagens en trucks

DTM 1

Op donderdag voor het weekeinde was er een pers- en publieksevenement op Zandvoort, en daarbij moest op het strand natuurlijk ook jeu-de-boules worden gespeeld, iets waarvan Duitsers blijkbaar denken dat dat op het strand hoort. Paul Di Resta kwam het dichtste bij het 'but'.

DTM 2

Safety-cars op het Raadhuisplein

DTM 3

BMW-coureur Maxime Martin kon de aanwezigen in het Nederlands te woord staan.

DTM 4

De promotiedames van de Deutsche Post doen het ook in Nederland goed!

DTM 5

Coureurs Maxime Martin, Loïc Duval en Paul Di Resta hadden het prima naar hun zin!

DTM 6

Deze Zandvoortse fietsster verblikt of verbloost niet van de BMW M4 Safety Car. We zijn wel wat gewend in Zandvoort.

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet