Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DTM

DTM: Audi in gesprek met Jacques Villeneuve

We hebben er geen "hard" bewijs voor kunnen krijgen, maar we hebben het gerucht inmiddels wel van meerdere kanten gehoord, dus we willen het hier toch even melden: Audi is naar verluidt in gesprek met Jacques Villeneuve voor deelname aan de DTM van volgend jaar. Zoals onze Britse collega's van "Autosport" dan zeggen: "Als het niet waar is, vergeet het dan maar, maar als het wel waar is, hebt u het hier als eerste gelezen."

Tekst: René de Boer

Het vastleggen van Villeneuve zou natuurlijk een spectaculaire "coup" zijn voor Audi, al kunnen wij ons levendig voorstellen dat diverse mensen bij de sportafdeling van het Beierse merk na alle perikelen met Heinz-Harald Frentzen van het afgelopen seizoen niet zitten te wachten op nog een coureur die nou niet bepaald als gemakkelijk bekend staat. En het is nu eenmaal een feit dat er van coureurs in de DTM een fors gedeelte van hun tijd gevergd wordt voor PR-activiteiten en andere openbare optredens, iets waarvan bekend is dat Villeneuve er een bloedhekel aan heeft.

Anderzijds lijken de pogingen van de Canadees om onderdak te vinden in de NASCAR Nextel Cup Series, zoals hij aanvankelijk van plan was, tot nu toe nog niet echt succesvol. En de marketingafdeling van Audi zal er ongetwijfeld een fors bedrag voor over hebben om een rijder aan te trekken die publicitair enigszins tegenwicht kan bieden aan Mika Häkkinen, die bij concurrent Mercedes-Benz voor heel wat millimeters in de pers zorgt. Met Bruno Spengler samen dus volgend jaar wellicht twee Canadezen in de DTM? We moeten het afwachten...
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet