Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ACNN

ACNN: Publiek geniet volop bij ACNN op Zandvoort

Wie er zondag niet bij geweest is, heeft veel gemist. De vijfde wedstrijddag van ACNN op Circuit Zandvoort was er een om in te lijsten. Een enorm spannende eindrace van de Avenger Cup, waarbij een finishfoto moest uitwijzen dat Cees de Maar (Leiden) winnaar was geworden. En twee pakkende wedstrijden in de PTC / Citybug Cup, waarbij Ruben Lohuis (Nijverdal) voor het eerst sinds vele wedstrijden in een direct duel geklopt werd door Rody Kuiper uit Staphorst. Daarnaast een groot deelnemersveld met maar liefst dertig auto's in de gecombineerde Ooperon BMW Cup, Zilhouette Cup en DTC. Een dag waarop autosport werd bedreven zoals het is bedoeld.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

PTC CFitybug

De grootste verrassing van de dag was de overwinning van Rody Kuiper in race 2 van de PTC / Citybug Cup. Het was in de eerste race van dit seizoen, meer dan vijf maanden geleden in Assen, dat Lohuis voor het laatst werd geklopt. Toen ook door Kuiper. Op het asfalt van Zandvoort flikte hij het opnieuw. In de eerste van de twee PTC / Citybug Cupraces week Kuiper al geen moment van de zijde van Lohuis. Van begin tot eind vocht dit tweetal, zo nu en dan ook belaagd door de 16-jarige Dominique Kraan (Hattem), al bloedstollende duels uit. Lohuis pakte in de eerste bocht de leiding door naaste concurrent Kraan die vanaf pole startte, in de Tarzanbocht terug te wijzen. Daarna kroop Rody Kuiper (Staphorst) aan zijn bumper, maar er naast komen kon Kuiper niet. Lohuis controleerde en leidde tot de finish. Kraan bleef heel goed in het spoor en werd derde.

In de tweede wedstrijd van de PTC / Citybug Cup leek het dezelfde kant op te gaan. Nu had Lohuis kopstart en aan zijn bumper kleefde direct Rody Kuiper. Doorlopend trachtte deze op het rechte eind naast Lohuis te komen, maar tevergeefs. Tot na de passage van de zesde ronde. Vlak voor de Tarzanbocht lukte het Kuiper naast Lohuis te komen. Samen gingen ze de Tarzanbocht en de Gerlachbocht door en Kuiper kwam bij de daaropvolgende Hugenholtzbocht aan de gunstige binnenkant uit en wist bij het uitkomen van die kurve Lohuis definitief naar plek twee te verwijzen. In de laatste ronde deed Lohuis er alles aan, maar het mocht niet baten en hij leed zijn tweede nederlaag van het seizoen. Zorgen voor de koppositie hoeft Lohuis zich niet te maken, want hij ligt een straatlengte voor op de concurrenten.

Avenger Cup 2

Een ander hoogtepunt vormde de slotwedstrijd van de Avenger Cup. De eerste twee races in die klasse had Cees de Maar gewonnen en in race 1 was het Co de Vet (Wieringerwaard) die het hem moeilijk maakte. Op de streep had hij een hele kleine achterstand van zestiende van een seconde. In race 2 was De Maar opnieuw niet te kloppen en toen werd Piet Hein Eldering (Amsterdam) tweede op tweeënhalve seconde. Ook in race 3 leek Cees de Maar zonder probleem op de winst af te stevenen, maar in de laatste fase van de strijd wist Co de Vet in zijn slipstream te komen en op de finish lag hij naast De Maar. Een finishfoto wees uiteindelijk de winnaar aan: Cees de Maar. Hij had slechts eenduizendste seconde voorsprong op De Vet.

Ooperon BMW

De twee wedstrijden in de Ooperon BMW Cup kenden twee winnaars. In race 1 was het Dimitri van der Spek (Egmond aan Zee) won met Jan-Peter van Leeuwen (Oosterhout) als tweede en in race 2 was Van Leeuwen winnaar. Tweede werd toen de equipe Youri Verswijveren (Zandvoort) / Jorn Boertien (Elim), waarmee het jonge tweetal zich opnieuw in de top nestelde.

Zilhouette Cup 81

Bernhard Blaak (Erm) toonde in race 1 in de Zilhouette Cup dat hij de weg naar de winst weer heeft gevonden, maar in race 2 was het Michael Hermans (Deventer) die zijn prima prestaties van eerdere wedstrijden wist te herhalen met een overwinning.

De twee races in de DTC 1 werden een prooi voor de equipe Arendsen uit Rheden. De DTC 2 kende twee winnaars, het duo Van Embden, en Wolter Zijlstra (Groningen).

De volgende ACNN-races zijn zondag 3 september op het TT Circuit Assen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet