Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ACNN

ACNN: Strijd om ereplaatsen wordt heviger. Komende zondag races op Zandvoort

Boertien Verwijveren 10  9 VdSpek Ooperon Cup Foto Serge Duursma Andere Foto nl

Nu de helft van het ACNN-seizoen 2017 verreden is, kijken de coureurs nog nadrukkelijker naar hun posities dan voorheen. De aanstaande wedstrijd, zondag 13 augustus op Circuit Zandvoort, wordt dan ook bepalender voor de rijders die kans maken op de eerste plaats in de verschillende eindstanden. De gevechten om de ereplaatsen zullen dus heviger worden.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

Hermans 92 Blaak 81 Zilhouette Cup Foto Serge Duursma Andere Foto nl


De strijd in de Zilhouette Cup heeft in de afgelopen twee wedstrijden een nieuwe impuls gekregen, vanwege het uitstekende presteren van Michael Hermans (Deventer). Mede door zijn twee overwinningen op het TT Circuit, begin juli, is Hermans koploper Bernard Blaak (Erm) tot op zeven punten genaderd. Ook Mark Wieringa (Leek) doet nog volop mee in de strijd om de eerste plaats, want hij heeft een achterstand van elf punten op Blaak en slechts vier op Hermans.

Lohuis 25 Kuiper 8 PTC Cup Foto Serge Duursma Anderefoto nl

Anders is het in de PTC City Bug Cup, waar lijstaanvoerder Ruben Lohuis (Nijverdal) maar liefst 43 punten losstaat op de achtervolgers. Daar is de strijd om de tweede plek heel erg spannend, want zowel Rianne Bergman (Zuna) als Rody Kuiper (Staphorst) staat met 117 punten op de tweede plek. Slechts tien punten achter hen is het Dominique Kraan (Wapenveld) die ook nog meedoet in de strijd om de ereplaatsen.

Bijzonder spannend, maar dan aan kop, is het in de Ooperon BMW Cup. Kampioen Jan-Peter van Leeuwen (Oosterhout) heeft het jeugdige duo Jorn Boertien (Elim)/Youri Verswijveren (Zandvoort) naast zich gekregen op de eerste plaats. Aangezien Verswijveren het circuit in zijn woonplaats op zijn duimpje kent, is het realistisch dat de jonge kemphanen zich de eerste plaats gaan toe eigenen en Van Leeuwen naar het tweede plan dirigeren. Achter de twee koplopers is Dimitri van de Spek (Egmond aan Zee) kanshebber voor een ereplek. De winnaars van twee races op het TT Circuit, het Ter Apeler duo Wiegers/Meendering, is zeker van plan om te laten zien dat de zeges in Assen geen uitzondering zijn.

In de Avenger Cup, die samen rijdt met de Open Sport Series, gaat het duo De Maar/Van Pomeren (Leiden/Maarn) aan de leiding en het tweetal heeft een ruime voorsprong op Henk Maas (Delden) en de kampioen van verleden jaar Co de Vet (Wieringerwaard). Het lijkt dat De Maar en Van Pomeren soeverein afstevenen op het Nederlands kampioenschap. Op drie tweede plaatsen na, heeft het tweetal alle races dit seizoen gewonnen.

142 Marc Dijkhuis DTC 1 Foto Serge Duursma Andere Foto nl

In de DTC 1 en DTC 2 doet de familie Dijkhuis het uitstekend. Marc Dijkhuis heeft de leiding in Groep 1, terwijl Rianneke de eerste plek in Groep 2 in handen heeft. Beiden hebben een aardige voorsprong op de concurrenten en waarschijnlijk zal die op Zandvoort verder worden uitgebouwd.

De ACNN-trainingen beginnen zondag 13 augustus om 9.00 uur, de eerste wedstrijd staat voor 11.30 uur gepland. Bezoekers hebben gratis toegang en bezoekers ontvangen tevens het gratis ACNN Cup Magazine.

TIJDSCHEMA ZANDVOORT
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet