Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
GT

GT: Groeten vanaf de Total 24 Hours of Spa

Winners

Op vrijdag waren er de nodige persconferenties, waaronder een presentatie bij Total/FINA, waarin het feit gevierd werd dat er al zoveel overwinningen in Spa met ondersteuning van het brandstofconcern werden behaald. Op de foto ondermeer oud-winnaars Eric Hélary, Eric van de Poele, Jean-Michel Martin, Vincent Vosse en Laurens Vanthoor met enkele vertegenwoordigers van Total/FINA.

DrUllrich

De vroegere Audi-sportdirecteur Dr. Wolfgang Ullrich, tegenwoordig adviseur, Audi-WRT-teambaas Vincent Vosse en SRO-eigenaar Stéphane Ratel luisteren geamuseerd.

IMG 6885

Voor de Belgische journalisten was er een ingelijste poster met alle door Fina of Total gesponsorde winnende auto's in de afgelopen drie decennia van de 'Total 24 Hours of Spa', inclusief de Nederlandse successen in 1995 met Peter Kox (Schnitzer-BMW 318 iS) en in 2009 met Mike Hezemans en Jos Menten (PK Carsport-Chevrolet Corvette C6R).

IMG 6887

Op vrijdagmiddag was het tijd voor de traditionele persconferentie van Stéphane Ratel, waarin hij de plannen en kalenders voor 2018 uit de doeken deed.

GT Challenge Trophy

Voor de Intercontinental GT Challenge waren fraaie trofeeën in de vorm van een globe vervaardigd, waarbij de kosten naar we begrepen fors hoger uitvielen dan verwacht.

IMG 6875

In de paddock waren bij alle teamtrailers roll-ups opgesteld met gegevens en foto's over het betreffende team, de auto en de rijders. Maar de vlaggen om de nationaliteiten aan te duiden klopten niet overal, want Black Falcon-rijders Chaponick, Heckert en Sandberg zijn toch echt allemaal Amerikanen.

IMG 6935

In de loop van het weekeinde werd de fout met stickers hersteld.

IMG 6902

Op zaterdag was voor de live-stream op de website van de Blancpain GT Series een legendarisch commentatorenduo in ere hersteld: Allard Kalff en John Watson, in de jaren tachtig en negentig jarenlang samen actief als Formule 1-commentatoren bij Eurosport, werkten voor het eerst sinds 25 jaar weer eens samen. Kalff kwam er speciaal voor vanuit Silverstone, waar hij op vrijdag nog actief was tijdens de Silverstone Classic met een auto van Michel Campagne. Op zaterdagavond vertrok Kalff weer vanuit Spa naar Silverstone, waar hij zondag opnieuw reed.

IMG 6876

Lamborghini had een Huracán Spyder in een opvallende kleurstelling bij de hospitality staan.

IMG 6892

Binnen smaakte de Aperol Spritz uitstekend.

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet