Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Sportscars

Sportscars: Marc Goossens met Jimmy Johnson in 24 Uur Daytona

Niemand minder dan NASCAR-kampioen Jimmy Johnson zelf maakte gisteren tijdens tests op Homestead bekend dat hij samen met Jim Matthews, Marc Goossens voor de komende 24 Uur van Daytona een team vormt. Tijdens de tests op Miami kwamen overigens veel bekende namen in actie.

tekst Willem J. Staat

 Sam Hornish jr.
Sam Hornish jr. terug bij Michael Shank Racing, waar hij zijn carriere in de Formule Atlantic begon. Foto: GrandAm.

Kampioenen naar 24 Uur Daytona
NASCAR kampioen Jimmy Johnson maakte zelf bekend dat hij samen met Jim Matthews en Marc Goossens met de Pontiac Riley een team vormt voor de 24 Uren van Daytona die op 27 januari aanstaande wordt verreden. Naast Jimmy Johnson komen ook Sam Hornish jr. Helio Castroneves en Jeff Gordon in de 24 Uren van Daytona uit. Johnson eindigde enkele jaren geleden als tweede in de 24 Uurswedstrijd. "Ik wil deze wedstrijd winnen, het zou fenomenaal zijn indien ik na de Daytona 500, de Brickyard 400, ook deze autosportklassieker aan mijn zegereeks zou kunnen toevoegen" verklaarde Johnson.

IRL-kampioen Sam Hornish jr. die voor het team van Michael Shank uitkomt deelde de mening van Johnson: "Als je nu naar het aantal kampioenen en de kwaliteit van de rijders kijkt, is het eigenlijk ongelofelijk. Ik ben blij dat er zoveel goede coureurs meerijden, want die wil je verslaan.

Valiante snelste man
De Canadees Michael Valiante was met zijn Ford Crawford met een tijd van 1.13.844 op Homestead de snelste man, gevolgd door de Pontiac Riley van de Italiaan Max Angellelli met een tijd van 1.13.910. Het verschil tussen de aanwezig vijftien Daytona Prototypes bedroeg overigens minder dan een seconde. Ook Juan Pablo Montoya was in de Ganassi-pits aanwezig. Chip Ganassi schijnt nog steeds aan een "Dream Team" te denken, waarbij hij ook zijn voormalige Champcarkampioenen Vasser en Zanardi zou willen betrekken.

 Infinity G35
Andy Wallace testte de gloednieuwe Infinty G35 GT, opgebouwd door Crawford Racing Cars. Foto: GrandAm

Infinity en Mazdaspeed in de GT-klasse
Zowel Infinity als Mazdaspeed pakken het komend jaar groot uit in de GT-klasse. Andy Wallace reed enkele ronden met de gloednieuwe Infinity G35 GT, welke door Crawford Racing Cars werd opgebouwd. "De meeste ervaring van mij ligt bij de Daytona Prototypes, maar de eerste indruk van de auto is erg goed. Het is een snelle en comfotabele race-auto." aldus Wallace.

 Mazdaspeed
Mazdaspeed keert met de fameuze RX 8 terug op de circuits. Mazda zoekt overigens nog rijders. Foto: GrandAm

Mazdaspeed keert met het team van Speedsource officieel op de circuits terug. Afgelopen seizoen reed men beperkt programma. Komend seizoen komt men met de RX8 uit. Rijders zijn Sylvain Tremblay, Nick Ham, Randy Pobst en David Haskell. De drierotorige 20B motor vormt de hoeksteen van het Mazda GrandAm GT RX-programma, en is gebaseerd op de straatversie van de RX8. Overigens biedt Mazdaspeed een lucratief programma aan en zoekt nog rijders voor haar programma. Ook Pontiac kwam in de GT-klasse voor het eerst in actie met een nieuw model, de GXP.R. bestuurd door Kelly Collins en Paul Edwards, die enkele jaren geleden nog voor KTR in de World Series reed.

 Pontiac GXP.R
De nieuwe Pontiac GXP.R wordt o.a. bestuurd door Paul Edwards, vroeger actief bij KTR in de World Series. Foto: GrandAm.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet