Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ACNN

ACNN: Eerste plaats in Spa-Franchorchamps maakt het seizoen voor Erik Geerts

RRU 4424

Erik Geerts had er al een paar keer getraind en de magie van het Belgische circuit Spa-Franchorchamps geproefd. Hij had één grote wens; races rijden met de Zilhouette cup op dat circuit. Die wens ging van 9 tot en met 11 juni in vervulling toen de ACNN afreisde naar dit legendarische circuit. En met wat voor resultaat, een jongensdroom die uitkwam. Geerts won één race en realiseerde de snelste ronde van de Zilhouettes in een tijd van 2:51.1. Alle reden om nader kennis te maken met deze sympathieke coureur.

Tekst: Henk Hali
Fotografie: Serge Duursma

Erik Geerts is 52 jaar, komt uit Deventer en hij is zelfstandig ondernemer. Zijn bedrijf de H4 groep is specialist in mobiliteit en biedt alle mogelijkheden om een duurzame mobiliteitsketen op te zetten.

RRU 3000

Geerts is naar eigen zeggen veel te laat begonnen met autosport, maar de verslaving aan deze sport is er niet minder om. In zijn beginperiode had hij een BMW 3 serie, waarmee hij een aantal keren op Circuit Zandvoort heeft gereden. De werkelijke vonk sloeg over toen hij in contact kwam met Michael Hermans, eveneens uit Deventer van inside.nl. Hermans liet een nieuwe raceauto bouwen en dat bleek een Zilhouette te zijn. Na een test in de Zilhouette was Geerts gelijk verkocht: "Dit is de klasse waar ik in thuis hoor en dat zal ook nooit meer veranderen", was hij stellig overtuigd.

RRU 4425

Zijn doelstelling in de autosport is het scoren van zoveel mogelijk podiumplaatsen. Hij doet niet alleen mee voor de lol, maar wil ook winnen. Hij hoort echt in de top 3 thuis van het huidige Zilhouette veld. "Als de auto goed loopt, dan loop ik ook", zegt hij met een glimlach op zijn gezicht. Dat dit geen grootspraak is bewees Geerts op Spa-Franchorchamps door de eerste race te winnen.

RRU 3827

"Het gevoel als je met een hartslag van 190 Eau Rouge oprijdt is niet te beschrijven, dat is autosport optima forma."

Het seizoen 2017 verloopt voor Erik Geerts met ups and downs. Hij moest een aantal keren uitvallen met mechanische problemen, werd er een keer door collega-coureur vanaf gedrukt met de nodige schade, maar het succes van Spa-Franchorchamps maakt voor Erik Geerts het hele seizoen goed.

RR0 7728

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet