Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Div: Autosport Awards 2006

 Awards1
De trotse Award-winnaars bijeen

De laatste weekends van het jaar is traditioneel de tijd van feesten, prijsuitreikingen en wat dies meer zij. Soms zijn er zoveel verschillende gelegenheden op een avond, dat het moeilijk is een keuze te maken. Dat geldt echter niet voor de Autosport Awards, de jaarlijkse prijsuitreiking van het gezaghebbende Britse weekblad in het vermaarde Grosvenor House aan de Londense Park Lane. Als je daarvoor een uitnodiging hebt, dan ga je gewoon. Immers, hier is iedereen die in de sport iets betekent, van A1GP tot rally en van Formule 1 tot DTM en WTCC.

Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Productions

 Awards2

Voor het Grosvenor House (of eigenlijk achter, want de hoofdingang is aan Park Lane, maar daar wordt op dit moment verbouwd, en bovendien kun je daar geen auto's kwijt) stonden vier raceauto's opgesteld: een Toyota F1, Bernd Schneiders AMG-Mercedes C-Klasse, de kampioensauto uit de DTM, een Porsche uit de Britse Carrera Cup en een BTCC-SEAT. Een indrukwekkende display.

 Awards3

Voorafgaand aan het Awards-diner is er altijd een ontvangst met champagne in de Ballroom. Daar trokken twee BAR-F1-bolides de aandacht.

 Awards4

Altijd een indrukwekkend gezicht: de "Great Room" van het Grosvenor House. Volgens het hotel de grootste dinerzaal van Europa met een capaciteit van rond de 1500 gasten. Het eten? Nou ja... Engels, zullen we maar zeggen. Glazige wortelen bij het hoofdgerecht is nou niet ons idee van delicatesse.

 Awards5

De jonge Oliver Turvey, runner-up in het Brits Formule BMW-kampioenschap van dit jaar, won de belangrijkste prijs van de avond, de McLaren Autosport BRDC Young Driver of the Year-Award, 50.000 Pond en een test met een McLaren Formule 1-auto. Hier spoedt hij zich naar het podium na de bekendmaking van het goede nieuws.

 Awards6

Onder de gasten een handjevol Nederlanders, waaronder de heer en mevrouw Albers-Kooijman, ook bekend als Christijan en Liselore, onlangs getrouwd. Verder zagen we consultant Mick de Haas, onder andere organisator van de Formule Renault Northern-European Cup, Xander Heijnen, woordvoerder van de GPMA (net als wijzelf een avond eerder nog in Zwitserland bij BMW) en Jurgen Gommeren, hoofdredacteur van de Nederlandse editie van F1 Racing.

 Awards7

Minstens even zo geliefd als het Award-diner zelf is de afterparty, vroeger in het Hard Rock Café, maar sinds een aantal jaren in "Pasha", een club in de buurt van het Victoria Station. Gesponsord door Lucky Strike (voor het laatst). De sfeer was er goed, het was er druk en warm.

Voor de volledigheid nog even de Award-winnaars:

British Club Driver of the Year: Sam Bird (Brits Formule Renault)
National Rally Driver of the Year: Mark Higgins
National Racing Driver of the Year: Mike Conway (Brits F3)
Gregor Grant Awards: Jack Brabham, Andy Priaulx
John Bolster Award: Michelin, Pierre Dupasquier
Pioneering and Innovation Award: Audi R10 TDI
Rookie of the Year: Lewis Hamilton
Rally Driver of the Year: Sébastien Loeb
Rally Car of the Year: Ford Focus WRC
Racing car of the Year: Renault R26
International Racing Driver of the Year: Fernando Alonso
British Competition Driver of the Year: Jenson Button
Young Driver of the Year: Oliver Turvey
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet