Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ACNN

ACNN: Knappe zege Wiegers/Meendering in Ooperon Cup

Ooperon BMW Cup 38 Meendering Wiegers 10 Boertien Verswijveren

Een complete verrassing was te noteren in de Ooperon BMW Cup tijdens de vierde ACNN races, zondagmiddag op het TT Circuit Assen. De equipe Auke Wiegers/Daniël Meendering (Ter Apel) wist de beide races in de BMW-klasse te winnen en het was voor hen lang geleden dat er eenmaal winst was, laat staan tweemaal. Maar beide zeges waren dik verdiend en tevens overtuigend.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

In race 1 ging het voor het Groninger tweetal al uitstekend. Ze draaiden zelfs de snelste ronde en wisten het sterkte duo Lekkerkerker/Stiksma (Elburg/Deventer) achter zich te houden. Op de streep gaapte er een kloof van ruim negen seconden tussen de mannen uit de provincie Groningen en hun concurrenten.

In race 2 ging het opnieuw voorspoedig voor Wiegers en Meendering. Ze kwamen wederom als winnaars over de streep, maar de voorsprong was iets minder groot, namelijk vijf seconden. Jorn Boertien (Elim) met zijn equipegenoot Youri Verwijveren (Zandvoort) werden nu als tweede geklasseerd en daarmee laat dit jonge duo zien dat zij zich volledig tussen de "ouwe rotten" van de Ooperon BMW Cup hebben genesteld.

Zilhouette Cup 92 Hermans

Ook in de Zilhouette Cup ging de winst niet naar een uitgesproken favoriet. Bernard Blaak (Erm), die begin dit seizoen al zijn races won, moest nu tweemaal het onderspit delven. In beide races van de Zilhouette Cup was het Michael Hermans (Deventer) die de winst voor zich opeiste en daardoor behoorlijk opschoof in de cup-tussenstand. Blaak kon de schade in race 1 beperkt houden tot de tweede plaats, maar in race 2 kwam Blaak als vierde over de streep. Marcel van der Lycke (Groningen) legde beslag op de tweede plaats en zijn plaatsgenoot Henk Sijtsma werd derde.

Avenger Cup De Maar Van Pomeren

Voor titelverdediger Co de Vet (Wieringerwaard) gaat het dit jaar in de Avenger Cup niet voorspoedig. Liep zijn wagen een maand geleden in het Duitse Meppen niet optimaal, op het TT Circuit kwam De Vet zondag tweemaal niet aan de finish. Cees de Maar (Leiden) en Rob van Pomeren (Maarn) profiteerden volop. Dit duo won alle drie races in de Avenger Cup en wist met die zeges hun leidende positie in het Nederlands Kampioenschap fors te verstevigen. Driemaal bleef Henk Maas (Delden) op eerbiedige afstand, maar hij pakte wel drie keer de tweede plaats.

PTC Cup 25 Lohuis 8 Kuiper

Als vanouds was het in de PTC Cup Ruben Lohuis (Nijverdal) die de lakens uitdeelde. Natuurlijk had hij het onderweg best moeilijk. In race 1 was het Rody Kuiper (Staphorst) die constant aan zijn bumper kleefde, waardoor Lohuis zich geen fout kon veroorloven. Dat deed hij dan ook niet en zegevierend stuurde hij zijn witte Citroën over de streep, weliswaar met een nipte voorsprong van tweetiende van een seconde.

In race 2, die deel op een nat circuit werd verreden, was het opnieuw Kuiper die Lohuis achter de broek zat. Maar na enkele ronden kreeg Kuiper het moeilijk de tweede plek vast te houden. Dominique Kraan (Wapenveld) maakte het lastig voor de Staphorster, die uiteindelijk toch tweede werd, maar Kraan op slechts zestiende van een seconde achter zich had. Lohuis had toch iets kunnen wegrijden bij dit vechtende tweetal en zegevierde met drie seconden voorsprong. Zijn leidende positie in de PTC Cup wordt alleen maar groter.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet