Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Groeten van de BMW Motorsport Party 2006

 BMW1
Hoe groen was mijn dal: wintersportplaats Flims bood een bijna zomerse aanblik

De jaarlijkse uitreiking van de BMW Sportpokal en de daarbij behorende BMW Motorsport Party geldt al sinds vele jaren als een van de beste feesten in de autosport. Altijd op een mooie locatie ergens in de bergen en qua sfeer en entertainment absoluut top. Ditmaal was gekozen voor Flims in het Zwitserse kanton Graubünden. Dat het Bündnertal erbij lag als in het voorjaar, daar kon BMW natuurlijk niets aan doen. Op het moment wordt in de Alpen immers overal angstvallig op de eerste sneeuw van betekenis gewacht. Maar ook zonder sneeuw was het BMW-evenement onder het originele motto "Accelebrate" zeer geslaagd.

Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Productions

 BMW2

De BMW-vlaggen staken wel mooi af tegen de blauwe hemel.

 BMW3

Als speciale eye-catcher was een BMW-Sauber Formule 1-bolide aanwezig bij het dalstation van de bergbaan van Flims. Jan van Kolfschoten van BMW Motorsport gaf belangstellenden tekst en uitleg.

 BMW4

Natuurlijk waren ook alle BMW-coureurs uit de Formule 1 en het WK Toerwagens aanwezig. Om de bezoekers een beetje te onderhouden en de fotografen en camerateams wat te bieden, namen ze deel aan een soort "spel zonder grenzen", getooid in een zogeheten "Sennechütteli", een traditioneel Zwitsers boerenkostuum. Op het programma stonden ondermeer chocolademelk inschenken, roeren en uitdelen, waarin Duncan Huisman zich zeer bedreven toonde (foto boven). Ook een wedstrijd "kaas herkennen" maakte deel uit van het programma, waarna de Emmentaler, Tilsiter, Gruyère en andere soorten onder het publiek moesten worden verdeeld (foto onder). De toerwagenrijders Andy Priaulx, Jörg en Dirk Müller, Alex Zanardi en Duncan Huisman kwamen als winnaars uit de bus tegen de Formule 1-fractie met Nick Heidfeld, Robert Kubica, Sebastian Vettel, Dr. Mario Theissen en Peter Sauber.

 BMW5

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet